Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Az egyenlő esélyekért

Diszkriminációellenes programokkal, szakmai konferenciákkal és a témában indított médiakampánnyal kapcsolódik be többek között Magyarország az „Egyenlő esélyek mindenki számára” év európai eseményeibe.
A szociális és munkaügyi tárca segítséget kíván nyújtani esélyegyenlőségi tervek készítéséhez azoknak a munkaadóknak is, akiket erre törvény kötelez. A teljes kampányra 140 millió forint áll rendelkezésre. Ezen túl a települési önkormányzatok dolgozóinak képzésére, szemléletformálására az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség jegyében 300 millió forintot különítettek el.
A témában pályázatot hirdet az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány is 200 millió forintos keretösszeggel, amelyre civilek és munkaadók jelentkezését várják. Emellett 40–40 millió forintos kerettel a civil szervezetek szolgáltatásainak bővítésére és a médiában a „jó gyakorlat” népszerqsítésére szintén felhívást tesznek közzé.
Az évhez kapcsolódó Magyar Nemzeti Stratégiában hat pontban határozták meg a célkitqzéseket. Kiemelten fontosnak tartják, hogy a civil társadalommal folyamatos párbeszéd alakuljon ki, illetve ez megerősödjön. A tervek szerint közvélemény-kutatást is végeznek majd év végén arról, hogy az üzenetek mennyire jutottak el az állampolgárokhoz, és változott-e a véleményük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenöt éve fújnak

Jubileumi koncertre készül a soproni Juventus Koncert Fúvószenekar. Az úttörőzenekarból… Tovább olvasom