Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Az egészség mindenekelőtt

Sulisport

Az iskolai testnevelés és diáksport aktuális helyzetéről tartottak fórumot a napokban Győrött, a városháza dísztermében. A rendezvényre a város vezetői mellett az oktatási intézmények igazgatói és testnevelő tanárai kaptak meghívást.


Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász, Győr polgármestere köszöntőjében kiemelte: munkájuk során arra törekednek, hogy a város az eddigieknél is sportosabb legyen, segítve ezzel egy egészségesebb társadalom kialakulását. A városvezető szerint az emberek igénylik a sportolást, ezért a jelenlegi intézmények fejlesztése mellett új pályákat kívánnak építeni.
Molnár Péter városi sportigazgató az „Egészségesebb város – Sportos Győr” szlogen jegyében elmondta: más települések irigykedve néznek rájuk, ám ennek ellenére tisztában vannak vele, sokat kell javulniuk.
„ Elsősorban a szemléleten próbálunk változtatni. Sajnos manapság a gyerekeknek nincs idejük edzésekre menni, így kiemelt szerep jut az iskoláknak. A sport a legszélesebb körben qzött tevékenység a világon. Tudomásul kell azonban venni, csak abból tudunk gazdálkodni, amink van. Nem lehet minden sportágat úgy támogatni, ahogy szeretnénk. A költségvetés sportra fordított összegét tekintve az egy százalék felé akarunk közelíteni. A skandináv országokban egyébként ez eléri a két és fél százalékot is.”
Röck Samu városi sportkoordinátor is az iskolák felelősségét hangsúlyozta és egyúttal kérte a jelen lévő intézményvezetők, valamint testnevelő tanárok segítségét.
„ A testnevelés oktatása megújításra szorul, sajnos az atlétika és a torna kiszorult az órákról. Januárban sok iskolában jártam, rengeteg példamutató dologgal találkoztam, februárban tovább folytatom ezt. Nem a felügyelés, hanem a segítségnyújtás, a tapasztalataim átadása a célom. Sajnos több tornaterem is korszerqtlen, a szertárak kicsik. Fontos dolognak tartom, hogy a gyerekek az általános iskola első négy osztályában szeressék meg a testnevelést, fizikailag erősödjenek és a jó eredmények által növeljék az iskola hírnevét.”
A korábbi kiváló testnevelő tanár szerint nagyon fontos a diáksportban részt vevő gyerekek létszámának növelése, a szakosztályokkal történő szoros kapcsolat kialakítása és a személyes példamutatás is. Hiszen a „testnevelés nem pusztán tantárgy, hanem egy életmód kialakítása”.
A fórum végén több kérdés, érdekes felvetés, kritikai észrevétel és felajánlás is elhangzott az érdeklődők részéről, így hasznosnak bizonyult a rendezvény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös európai harci alakulat

Közös európai harci alakulat felállításának tervében állapodtak meg szombaton a visegrádi országok… Tovább olvasom