Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Az egerekkel

Ikrényben sem könnyű

Egy héten keresztül naponta a számítógép használatával ismerkedhettek azok az ikrényi idősek, akik úgy gondolták, erre a tudásra még biztos szükségük lehet. A helyi nyugdíjasklub a Mobilitás pályázatán elnyert összeggel valósíthatta meg a programot.
A múlt héten az unokákkal, a dédikkel együtt a nagymamák és -papák is naponta jártak iskolába. A számítógépes tanfolyamnak ugyanis az ikrényi suli adott otthont. – Csodálatos lehetőségnek tartjuk ezt – sommázta Horváth Józsefné klubvezető, aki megsúgta: ezzel az unokáknak is tudnak segíteni, s viszont, másrészt pedig az internet segítségével valóban kinyílik a világ, az idősek könnyebben szereznek információt mindenféléről. – Aki csak igényelte, eljött, még hetven éven felül is – folytatta a klubvezető. – Köszönettel tartozunk Kara Éva tanárnőnek, aki rendkívül türelmesen foglalkozik velünk.
Gergó András, Ikrény polgármestere nem csak udvariasságból kukkantott be a számítógépes terembe. Tőle tudjuk, hogy a pályázatokhoz szükséges önrészt a képviselő-testület jó háziasszony módjára rendszerint kigazdálkodja, ezzel is segítve a közösségi munkát. A község első embere szerint körülbelül minden harmadik háztartásban megtalálható már a számítógép Ikrényben, így szinte természetes a nagymamák, nagypapák aktivitása. A nyugdíjasok év közben részt vesznek a helyi és a kistérségi találkozókon, rendezvényeken, a faluünnepek szervezőmunkájából pedig oroszlánrészt vállalnak.
Czinder Lászlóné előtt új világ nyílt meg a számítógépezéssel, eddig sok jelet nem ismert a billentyűzeten. Ahogyan mesélte, a régi Matáv (ma T-Com) nyugdíjasklub vezetőjeként a jövőben könnyebbé válhat a levelezés, az információk begyűjtése.
– Ez már más világ – állítja Olajos József –, a fiatalok bizonyosan többre viszik a világháló segítségével. Igaz, itt is akad bőséggel olvasnivaló, de a Kisalföldhöz és a Magyar Horgászhoz továbbra is megfogható, újság formában ragaszkodom.
Alajos Józsefné már dédnagymama, de kapott a lehetőségen, s ha teheti, a jövőben is részt vesz hasonló közösségi programokon. Egyelőre majd kis unokája gépén gyakorol otthon, s még az „egeret” is szoknia kell. Az a huncut kis szerkezet ugyanis nem mindig akar engedelmeskedni...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozihalál még nem fenyeget

Évek óta egyre kevesebben járnak moziba hazánkban – akárcsak a világon mindenhol. A… Tovább olvasom