Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Az EBESZ nem küld megfigyelőket a választásokra

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet egyik szóvivője elmondta: "már korábban kaptunk meghívást a választások megfigyelésére, és február elején azt a választ adtuk Budapestnek, hogy nem lesz alkalmunk erre, mert – mint indokoltuk – több más olyan feladatunk van abban az időben, amelyet már elvállaltunk".
Áprilisban parlamenti választások lesznek Olaszországban, májusban népszavazás lesz Montenegróban, és a közelmúltban elnökválasztás volt Fehéroroszországban, illetve parlamenti választások Ukrajnában, amelyeknek az utómunkálataival az EBESZ még el van foglalva.

Urdur Gunnarsdottir hozzátette: "tíz nappal a választások előtt nagyon valószínűtlen, hogy ilyen rövid idő alatt bármilyen magyarországi megfigyelést meg tudnánk szervezni, mert bár a választás napjára koncentrálunk, a megelőző időszakot is figyelnünk kell".

Hangsúlyozta: az EBESZ nem választási rendőrség, kezességet nem tud vállalni azért, hogy minden a törvényeknek megfelelően történjen. Kifogásokat tudnak emelni, de a választási folyamatba nem tudnak beleavatkozni. A jelenlétük nem garancia arra, hogy jók lesznek az adott választások – tette hozzá a szóvivő.

Arra a kérdésre, hogy megkapták-e már a magyar kormány friss kérését, azt válaszolta: egyelőre csak nem hivatalos kérést kaptak, de kapcsolatban állnak magas rangú magyar tisztségviselőkkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztattuk Cserényiné Nemes Erzsébetet

A külső és belső harmóniájának egységét és az egészséget a szépség egyik fő forrásának tartja… Tovább olvasom