Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Az autóbuszjáratok

a tömegekhez igazodnak

• Sopronból Iván felé tartó autóbuszjárat 11.55 és 14.20 között hol van? Nem értem, hogy a két időpont közé miért nem lehet beiktatni egy járatot! Hisz 14.20 után 25 percen belül három buszjárat indul; és reggel 5 óra és 6.40 között miért nem indul járat Sopronba? Akinek 7.15-től tanítás van?

– Az autóbuszjáratok hagyományosan a munkakezdéshez, illetve az iskolai tanításhoz igazodnak – kezdte válaszát Rombai László, a Kisalföld Volán Zrt. helyközi üzletágának vezetője. – Iskolanapokon kettő óra öt perckor indul egy járat Ivánba. Tudni kell, az autóbuszok oda-vissza közel kilencven kilométert tesznek meg. Ennek pedig jelentős a költségvonzata. Az utasok az igényeiket az önkormányzatok felé jelezzék, ugyanis a volántársaságok szerződés alapján látják el a tevékenységüket. A járatok összeállításánál az egyéni igényeket nehezen tudjuk figyelembe venni, nekünk a tömegek szállítása a fő feladatunk.
Rombai László a változásokról elmondta még, a 16.30-kor Lövőről induló járat végállomása nem Zsira, hanem Újkér lett. A módosítást az indokolta, hogy a Lövőn tanuló egyházasfalui és újkéri diákok is haza tudjanak menni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad szájú gyerekek?

Mi, felnőttek sokszor morgunk: „Már megint mit mondott, hogy beszélt ez a gyerek?"… Tovább olvasom