Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Az Audi marad Győrben

Minden alapot nélkülöző kitalációnak nevezte Lőre Péter kommunikációs vezető azt a keddi magyar sajtóhírt, amely szerint az Audi azt fontolgatja, hogy 2006-ban kivonul Magyarországról.
A Magyar Nemzet tegnapi írása – Kivonul 2006-ban az Audi? – német nyelvű üzleti portálokra hivatkozik, amelyek „máris készpénznek veszik a győri gyár áttelepítését Szlovákiába vagy Kínába". A lap nem nevez meg konkrétan egyetlen internetes hírforrást sem, csupán arra hivatkozik, hogy magasak a bérekre rakódó járulékos költségek Magyarországon, s ezek rontják hazánk versenyképességét.
– Számunkra beazonosíthatatlanok az információk, az

Audi Hungaria Motor Kft. jövője biztos Magyarországon, s ezen belül Győrben – zárta rövidre a budapesti napilap találgatásait Lőre Péter.
Az Audi ingolstadti vezetői sokszor, legutóbb májusban Győrött, azelőtt pedig februárban Ingolstadtban nyomatékosították, hogy az Audi hosszú távú partnerként tekint Magyarországra, s Győr mint a legnagyobb európai motorgyáruk kiemelt helyet foglal el a vállalat életében. Csupán az kérdéses, hogy a TT sportautók 2006-os gyártásának megszüntetése után lesz-e gépkocsigyártás a megyeszékhelyen. Ez azonban független a motorgyártástól, amely a győri gyár profiljának döntő részét képezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom