Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az ásványrárói iskolások is pályáznak

A Kisalföld és a Felső-Mosoni Dunatáj Társulás által elindított, térségfejlesztési ötleteket gyűjtő Szigetközösen pályázathoz az ásványrárói iskolások is csatlakoztak, s már fogalmazzák elképzeléseiket. A települések összképét javító elképzelésekről és a közösségi terek fejlesztéséről is érkezett be pályázat.
Az ásványrárói diákok lelkesek: huszonketten – negyedikesektől nyolcadikosokig – vettek részt azon a tájékoztatón, melyet a Szigetközösen pályázatról tartottunk. Lapunk korábban már hírül adta (2006. július 29., szeptember 7.), hogy Horváth Eszter doktorandusz ötletét felkarolva a Felső-Mosoni Dunatáj Társulás és a Kisalföld térségfejlesztési ötleteket váró pályázatot hirdetett több korcsoportban.

Minden korosztály pályázhat

Óvodásoktól és kisiskolásoktól rajzokkal illusztrált „szöveges leírásokat” várunk, felsősöktől és középiskolásoktól leírást, fogalmazást (maximum 3 oldal), fotókkal, fotómontázsokkal kiegészítve, melyben megfogalmazzák elképzeléseiket, fejlesztési ötleteiket településükről, vagy akár az egész Szigetközről. Felnőtt kategóriában (18 év felett) a jelentkezők környezeti, természeti, gazdasági, mezőgazdasági, környezetvédelmi, falu- és térségfejlesztési, nevelési, oktatási, turisztikai, hagyományőrzési, kulturális fejlesztési elképzeléseket fogalmazhatnak meg. A résztvevők lakóhelyük, szakterületük szerint fejtsék ki a Szigetköz jövőjére vonatkozó javaslataikat, írják le, milyen, a jövőben hasznosítható mindennapi tapasztalataik, a térség fejlődését elősegítő ötleteik vannak. A legjobb ötleteket értékes nyereményekkel, ajándékutalványokkal (összesen 300 ezer forint értékben), wellnesshétvégékkel, tárgynyereményekkel jutalmazzuk, s a legjobb elképzelések a Kisalföldben is megjelenhetnek.

Gyűlnek a témaötletek

Ásványrárón, a helyi iskolában már gyűlnek az ötletek: volt, aki az illegális szemétlerakók mellé útmutató táblát helyezne, amely megmutatja, hol található konténer vagy hulladékudvar. Más mozi- vagy strandfejlesztést képzelt el, egy felsős diák pedig egy kerékpárverseny megrendezésének témakörét fontolgatja. Eközben Máriakálnokra, a Felső-Mosoni Dunatáj Társulás címére már érkeznek a pályázatok felnőtt kategóriában is. Ezek közül négy témakört említenénk: az egyik a közösségi terek fejlesztése korosztályonként. Egy másik pályázat az egyéb szórakoztató lehetőségekről, rendezvényekről szól, míg akadt, aki a települések összképét javító elképzeléseit fogalmazta meg. Érkezett már ötlet ifjúsági programsorozat beindításáról is.

Határidő: a hónap vége

A pályázat benyújtási határideje: 2006. október 30. A pályázatokat a 9231 Máriakálnok, Rákóczi u. 6., Felső-Mosoni Dunatáj Társulás címre lehet benyújtani egy példányban. A borítékon kérjük feltüntetni a pályázat szlogenjét: „Szigetközösen”. A pályázatokat a bírálóbizottság 2006. november 30-ig véleményezi. A pályaműveket – amennyiben egy konkrét települést érint a pályázat – a helyi önkormányza-

tokhoz továbbítjuk az értékes gondolatok továbbvitelének érdekében. Eredményhirdetés: 2006. december 15.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE-GySEV: oda a veretlenség

Tovább olvasom