Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Az asszony ingatagabb

A nők inkább félrelépnek, mint a férfiak, erre a meglepő következtetésre jutottak amerikai tudósok, akik egy pszichológiai szaklapban publikálták tanulmányukat.
A Die Welt című német újság online  változata ismerteti Todd Shackelford és Aaron Goetz cikkét, amely  szerint a félrelépés esetén férfi és nő egyaránt „az evolúcióban  adott mintákat" követ. 

A kutatók 500 párt faggattak ki az Egyesült Államokban szexuális szokásaikról és vágyaikról, és a válaszok alapján azt  állítják, hogy a nők a férfiaknál gyakrabban gondolkodnak azon, hogy  kihasználják a csábító ajánlatokat, még akkor is, ha csak egy napra  utazott el a párjuk. A természetben ugyanis évmilliók óta érvényes az a törvény, amit  a tudomány a „spermiumok háborújának", az öröklési anyag  továbbadásáért vívott harcnak nevez. A kutatók szerint  ez a törvény továbbra is érvényesül férfiak és a nők kapcsolataiban.  A nők alapvető problémája még mindig az, hogyan szerezzék meg a  legerősebb, legokosabb és legvonzóbb férfi spermáját. 

Az állatvilágban a madaraktól a majmokig ezt a maguk módján úgy  oldják meg, hogy az igen sok párzás után – ami a madarak esetében  napi húsz alkalom is lehet –, a legrobusztusabb és legellenállóbb  spermium termékenyíti meg a nőstényt. Évmilliók alatt az emberek esetében is megmaradt ez az ösztön,  ezért a monogámiával szemben a nők ezt követve hajlamosabbak arra,  hogy párjukon kívül mással is ágyba bújjanak, írja a Die Welt az interneten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Portugália önti formába a német elnökség reformszerződését

Mától lép hivatalba az Európai Unió új soros elnöksége. Portugália Németországot váltja, és a fő… Tovább olvasom