Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Az árverési maffia fosztja meg a bevételektől az APEH-ot

Árverésekre szakosodott bűnbandák fosztják meg bevételeitől az adóhatóságot. Összesen 8,1 milliárd forint értékben próbált ingó és ingatlan vagyontárgyakat értékesíteni az APEH tavaly, de a hatóságnak mindössze 1,2 milliárd forintos bevétele származott mindebből.
Az adóhivatal módosítaná a vonatkozó törvényt, mert szerintük a vagyon az árverési maffiához vándorol.

Az árverésekre szakosodott csoportok leverték az árakat – állítja az APEH Felszámolási és Végrehajtási Főosztályának vezetője. Várszegi György szerint az árverezők már a procedúra előtt, az "utcán" megegyeznek a vevőkkel az árban, amely gyakran jelentősen alacsonyabb a kikiáltási árnál. A jelenlegi jogszabály szerint, ha az adóhivatal értékesíteni akar egy vagyontárgyat, akkor azt pályázat útján csak annak forgalmi értékén adhatja el.

Ez probléma, hiszen egy behajtás során lefoglalt terméket egy kereskedelmi cég nem vesz meg annyiért, mint amennyiért később értékesíteni akarja.

Marad tehát az árverezés, ahol a kikiáltási ár szintén a forgalmi érték, ám ha ennyiért nincs jelentkező, az árverező ingóságok esetén akár az eredeti 25 százalékára, ingatlanok esetében az 50 százalékára is leviheti az árat.

Várszegi György szerint úgy kellene módosítani az adózás végrehajtási szabályait, hogy pályázat útján is el lehessen adni az árut a forgalmi értéknél olcsóbban, akár a 70 százalékán.

Emellett fontos lenne az is, hogy egy árverés keretében pedig ne lehessen hozzájutni semmihez negyed vagy fél áron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavették

Brüsszel» Visszavették a Kereszténydemokrata Néppártot (KDNP) az európai… Tovább olvasom