Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Az aranyfogak eladásából gazdagodtak a krematóriumi dolgozók

Kevés bírósági ítéletet kísért akkora érdeklődés, mint tegnap, amikor az észak-bajorországi Hof városkában ítéletet hirdettek a helyi krematórium három volt alkalmazottja ügyében.
Azzal a váddal fogták perbe őket, hogy a hamvasztás után összegyűjtötték a holttestek aranyfogait és azokat éveken át jó pénzért értékesítették.

A hofi krematórium időközben elbocsátott három alkalmazottja éveken át szokatlan mellékkeresettel egészítette ki fizetését. A hamvasztás után a halottak aranyfogait összegyűjtötték, majd törtarany formájában értékesítették.

Két év alatt így több mint 50 ezer euró mellékkeresetre tettek szert, ami azonban kitudódott, és munkaadójuk, Hof városka temetkezési vállalata halottgyalázás címén pert indított ellenük, egyben felmondott nekik.

A kerületi bíróság az országos érdeklődést kiváltó tárgyalás végén mindhármukat felmentette a vád alól.

Az ítélet indoklásakor a bíró rámutatott arra, hogy a hamvasztásból visszamaradt aranyfogak összegyűjtésével a vádlottak semmilyen módon nem sértették meg a holtak méltóságát, következésképpen nem követtek el bűncselekményt sem.

Az ilyen módon gazdátlanná vált aranyfogak értékesítését sem tiltja a törvény, ezért mindhármukat felmentette a vád alól.

A bíró utalt azonban arra is, hogy ezen a téren joghézag mutatkozik, és az ítélet felett megütköző polgárokból feltehetően ez vált ki értetlenséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bútorozott iskolakezdés

Félmillió forintos adománnyal segítette a győri Kika áruház a győri Lukács-alapítványt. A nemzetközi… Tovább olvasom