Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

''Az Aranyeső szlogen lett''

A Délmagyarország és a Délvilág lakodalmas zenekarok fesztiváljának döntőjén Bódi Guszti és zenekara is részt vesz. Április 20-án természetesen eléneklik az Aranyeső című nagysikerű számukat is. Bódi Gusztival sikerről, a hosszú házasság titkáról, az édesapjától kapott útravalóról beszélgettünk.
Népszerű a megyénkben is koncertező Bódi Guszti Fotó: Tésik Attila
Bódi Guszti örömmel vállalta, hogy zenekarával fellép lapunk mulatós fesztiváljának döntőjén. A közönség az Aranyeső című slágerüket is hallhatja, hiszen Guszti szerint az Aranyeső szlogen lett Magyarországon. Szívesen jön a döntőre, annál is inkább, mert ő maga tíz éve rendez tehetségkutatókat. Nem először jár Szegeden, egyik legemlékezetesebb koncertjét itt tartotta.

Izgalom és Csillag

– Felléptünk a szegedi Csillag börtönben. Életem egyik legizgalmasabb műsora volt. Szomorú ilyen helyre menni, látni embereket, akik a megérdemelt büntetésüket töltik, megtalálni a hangot velük. És akkor még fel is dobni a hangulatot... – emlékezik Guszti. – Az magáért beszélt, hogy akármelyik dalt énekeltük, beindult a tánc, a fogvatartottak velünk együtt énekeltek.

Nincsenek sztárallűrjei – mondják Bódi Gusztiról. A siker nem változtatta meg, mindenkivel szívesen elbeszélget egy-egy fellépés után. Azt mondja, ő is és felesége, Margó asszony is istentisztelő családból származik. Az édesapjától kapott útravalót a roma muzsikus szem előtt tartja.

„Egyenes úton járj!"

– Apám mindig azt mondta: „Édes fiam, mindig az egyenes úton menjél, mert az rövidebb. Ne felejtsd el, hogy valamikor te is zsíros kenyeret ettél! Mindig nézz a másik szemébe, és ne legyél büszke!" Ezt megfogadtam, s megpróbáltam embernek maradni. A sztárság nekem csupán egy fogalom, ezt a szót én nem ismerem – jelenti ki. – Amerikában vannak sztárok, itthon az élő legendákon kívül sztárokat én nem ismerek. Pedig van egy pár arany meg platinalemezünk...

A mulatós zene Bódi Guszti szerint azért olyan kedvelt, mert az embereknek hiányzik a szeretet. Szeretni jó, ez pedig az ő dalaikban benne van.

– Talán az anyánk hasában is tudtunk már táncolni, énekelni, szeretjük jól érezni magunkat, és ezt át is adjuk a közönségnek. Aki nem jó, az egy-két év alatt kihullik a pályáról. Én 28 éve vagyok színpadon, ezalatt megjelent 23 lemezünk, a legújabbat most adjuk ki – mondja párezer koncerttel a hátuk mögött. – Ha fellépek, és lesz három ember, aki már azt mondja, hogy hagyjam abba, ez nem tetszik nekik, akkor majd elgondolkodom azon, hogy mit is csináltam. De hála Istennek eddig még nem történt ilyen.

Napi huszonnégy órát tölt együtt otthon, stúdióban, fellépéseken Bódi Guszti és Margó asszony. A zenész szerint a házasság titka: összetartás és leginkább a szeretet.

A nő és a férfi helye

– Egy emberre számíthatsz, aki melletted van jóban rosszban, betegségben, egészségben. Szeretni nagyon jó, ezt nem lehet pénzért megvenni – tesz vallomást. – Fontos még a maximális alázat a másikkal szemben. A roma hagyomány szerint a nő is meg a férfi is tudja, hol a helye, mi a dolga a családban. Én amikor Margót Nagyecsedről elszöktettem, azt mondtam neki: „Két gyerek és egy hosszú élet együtt. Leszel a feleségem?" Erre pedig Margó így válaszolt: „Két gyerek és örökig tartó szerelem!" Ennyi. Voltak vitáink, melyik családban nincsenek, de mindig megbékültünk. Ezért vagyunk több mint harminc éve házasok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtan találtak rá az eltűnt kisfiúra

Holtan találták meg saját lakásuk szennyvízaknájában a Máriapócson kedden eltűnt ötéves kisfiút. A… Tovább olvasom