Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Az Arany János utca lehetne a megoldás?

„ A soproni Csengery utcai megálló kérdésének optimális megoldását az Arany János utca jelentené” – vetette fel a nyugdíjas vasutas, Manninger Gusztáv. A Volán más elképzelést szorgalmaz.
Sopronban nagy port vert fel a helyközi járatok Csengery utcai megállójának októberi áthelyezése. A sok száz bejáró nehezményezte a távolabbi helyet, míg a környék érintett lakói kifejtették: hatéves küzdelmükbe került, hogy a helyközi autóbuszok ne az ő orruk alá pöfékeljenek, fülükbe dübörögjenek.
„ Az optimális megoldás érdekében javaslom, hogy a helyközi járatok a Csengery utcáról kanyarodjanak be az Arany János utcába, s a vasútállomás taxis részénél alakítsanak ki megállót” – fogalmazott Manninger Gusztáv soproni nyugdíjas vasutas, aki szerint így a bejáróknak közel lennének a helyi járatok megállói és a vasútállomás, s a Csengery utcai lakókat sem bosszantaná a nagy buszforgalom.
– Elméletben jó a felvetés, de a gyakorlatban több problémával is szembe kellene néznünk – mondta Rombai László, a Volán helyközi üzletágának soproni vezetője. – Egyrészt a Csengery utcában nagy a forgalom, balra fordulni nehéz, az álló buszok pedig minden bizonnyal forgalmi dugókat okoznának. Másrészt a javasolt utca és környékének beépítettsége, illetve a szűkebb útáteresztő képesség miatt sajnos nem tudunk mit kezdeni az ötlettel. Az érdemi megoldás az lenne, ha a helyközi járatok közül legalább a városba bejövőket beengedhetnénk a Várkerületre. A forgalmi rend ilyen jellegű megváltoztatása a város képviselő-testüle-

tének a feladata.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VI. Győri Könyvszalon - OKTÓBER 13., PÉNTEK

Tovább olvasom