Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Az Apple Windows, a Microsoft Macintosh lejátszót adott ki

Válaszként az Apple iTunes windowsos médialejátszójára a Microsoft kiadta a Windows Media Player Macintoshra készült verzióját.
Az új, Macre készült verziót "bolyhozott acél" kinézetével az Apple OS X operációs rendszeréhez hasonlatossá kívánták tenni, és plugin-támogatásával médiafájlokat az Internet Explorerrel, valamint a Netscape és Apple Safari böngészőjével is meg lehet nézni.
"A médialejátszó új verziója a Macintosht használók előtt megnyitja Windows Media 9 lejátszó tartalomvilágát, és lehetővé nyílik számukra, hogy hozzáférjenek a weben megtalálható legjobb és audió- és videófájlokhoz" - olvasható a Microsoft weboldalán.
Júniusban a Microsoft még azon az álláspontját hangoztatta, hogy nem fejleszti tovább Macre az Internet Explorer újabb verzióját, mert az Apple kihozta az új Safari böngészőt. Jóllehet véget ért a Microsoftot maces szoftver fejlesztésére kötelező ötéves szerződés, a redmondi vállalat nem állt le a más szoftverek Macre történő fejlesztésével, és jelenleg is egy új Office verzión dolgozik.
A Microsoft Media Playerének előző verziója a 7.1-es 2002 januárjában jelent meg OS X-re és régebbi operációs rendszerekre, és azt is bejelentették, hogy a 7.1-es verziót továbbra is kínálni fogják a régebbi Macekre.
Az új médialejátszó jelenleg csak angolul kapható, bár a Microsoft előreláthatólag még e héten kiadja a francia, német, japán, spanyol és svéd verziót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Info totem - Győr

Tovább olvasom