Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Az Apple szerint csak egy DVD formátum kell

A Mac felhasználókben felmerült a gondolat, hogy az új iMac gépekkel esetlegesen az Apple Computer által támogatott DVD-R mellett a rivális DVD+R formátumú lemezeket is használni lehet.
Egyes LCD monitorral rendelkező, új iMac számítógépek figyelmes felhasználói a közelmúltban észrevették, hogy a rendszerben található DVD-írót az univerzális meghajtókat készítő Sony gyártotta. Mivel a Sony új DVD-írói a DVD+R/RW és DVD-R/RW formátumokat egyaránt támogatják, felmerült a gondolat, hogy az új iMac gépekkel esetlegesen az Apple Computer által támogatott DVD-R mellett a rivális DVD+R formátumú lemezeket is használni lehet. Mint azonban az Apple a közelmúltban megerősítette, a Sony DVD-íróval rendelkező Mac számítógépek sem képesek DVD+R lemezek írására vagy olvasására. A társaság azt nem kívánta közölni, hogy a szóban forgó meghajtók hadver szinten alkalmatlanok a DVD+R/RW médiák használatára, vagy esetleg szoftveres lebutításról van szó.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért használja az Apple a Sony DVD íróit, ha kikapcsolja egyik legértékesebb képességüket, a kettős formátum kompatibilitást. Ipari hírforrások szerint egyes társaságok korábban maguk sem tudták biztosan, melyik DVD technológiát lenne célszerű támogatni, ezért biztonsági okokból választották a kombinált megoldásokat. Abban az esetben, ha mégis a korábban nem támogatott DVD technológia terjedne el általánosan, egy szoftveres frissítéssel akár a régi meghajtókat is alkalmassá lehetne tenni a másik formátum kezelésére.

A PC-gyártó Hewlett-Packard (HP) korábban állítólag ugyanilyen lépésen gondolkodott, csak a társaság nem a DVD+R/RW támogatást kapcsolta volna ki, hanem a DVD-R/RW -t. A HP ugyanis a DVD+RW Alliance szövetség egyik vezető tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakáshitel - elakadt a rendelet?

A tervekkel ellentétben pénteken mégsem jelent meg a lakáshitelezésről szóló , múlt szerdán… Tovább olvasom