Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Az APEH ellenőrzési akciókat tart az ünnepek környékén

Az állami adóhatóság központi ellenőrzési akciókat tart decemberben a karácsonyi és szilveszteri ünnepek környékén, a korábbi évekhez hasonlóan - tájékoztatott az APEH.

Az ellenőrök elsősorban a piacokon, az állandó és szezonális vásárokon, közterületeken fenyőfát forgalmazóknál, a budapesti bevásárlóközpontokban, továbbá a vidéki üzletközpontokban vizsgálják az adókötelezettségek és az adózási jogszabályok betartását.

A hatóságok munkatársai ellenőrzéseik során kiemelt figyelmet fordítanak az árusítók és a foglalkoztatottak jogviszonyának szabályszerűségére, a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartására, valamint a nyilvántartások vezetésére. Az akcióban a vendéglátó egységeket is vizsgálják az ellenőrök.

Az APEH Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóság fővárosi és megyei igazgatóságainak adóellenőrei a társhatóságokkal együtt végzik az ellenőrzéseket az év végén. Az akcióban az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség, a Vám- és Pénzügyőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Pest megyei, valamint a kerületi rendőrkapitányságok vesznek részt.

Korábbi tájékoztatás szerint tavaly ebben az időszakban, a 2009. december 1-31. közötti Csillagszóró III. hadműveletben több mint 2600 esetben mintegy 415 millió forint összegű bírságot szabtak ki a hatóságok, kevesebbet, mint a megelőző évben, amikor még 5.400 esetben bírságolták a jogsértő vállalkozásokat, összesen mintegy 1 milliárd forint értékben.

Olvasóink írták

 • 2. LAZA 2010. december 13. 19:06
  „1.
  Jómagam pedig már kezdtem volna örülni.
  Banga fejemmel azt hittem,hogy nyomába erednek a tíz és százmilliókat eltüntető adócsalóknak és megpróbálják behajtani a sok esetben milliárdokat kitevő hátralékokat.
  Ja,hogy egyszerűbb a bérből és fizetésből élőket valamint a többnyire kényszerből vállalkozókat üldözni.”
 • 1. Révfalui-szúnyog 2010. december 13. 18:03
  „Idén is, mint minden évben, nyugta vagy számla nélkül fogok fenyőt venni, és persze mást is. Ez a minimum, amivel segítem a kisvállalkozókat. Megvan ennek az egyszerű trükkje és a .... adóspicli mehet a ..... Én azt pártolom és azt segítem, aki egész nap kint fagy,.... aki meleg irodából jutalék ellenében képes a nemzettársát szivatni. <moderálva....>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb közgazdászt és bölcsészt akar a kormány

Jövőre a bölcsészet-és a gazdaságtudományi szakokon tanulók számát csökkentené, az informatikusok, orvosok, természettudósok számát növelné a kormány. Tovább olvasom