Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Az anyák megmentőjére emlékeztek Gondok, jutalmak, kinevezések

Sopron Gosztonyi Miklós„Az egészségbiztosítási rendszerhez kapcsolódó új tervek következményei beláthatatlanok” – hangzott el a soproni Erzsébet-kórház Semmel-

weis-napi ünnepségén, amelyen jutalmakat s kinevezéseket is átadtak.
– Az egészségügy súlyos finanszírozási helyzete sem nekünk, orvosoknak és ápolóknak, sem a betegeknek nem jó; az egészségbiztosítási rendszert érintő új tervek következményei pedig beláthatatlanok – fogalmazott köszöntőjében dr. Grubits János, a soproni kórház orvos igazgatóhelyettese az intézmény tegnapi, Semmelweis-napi ünnepségén.
A jelenlévők előtt dr. Dubecz Sándor főorvos, a sebészeti osztály vezetője emlékezett meg Semmelweis Ignác (1818–1865) szülészorvos munkásságáról, aki a klórvizes kézmosás bevezetésével húsz százalékról egy százalék alá csökkentette a gyermekágyas anyák halálozási arányát.
A városvezetés nevében Fodor Tamás polgármester méltatta és köszönte meg az egészségügyi dolgozók minden körülmények közötti helytállását, a hivatástudat kiemelkedő példáját. Ezt követően dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos előléptetésről és kinevezésről szóló dokumentumokat, valamint dr. Winiczainé Németh Rita ápolási igazgatóval együtt jutalmakat adott át.
Maráz Lászlóné csoportvezető ápoló dicséretben részesült a főigazgató főorvostól és az ápolási igazgatótól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka és élvezet: hogyan szítsd fel a szenvedélyt?

Azt kívánod, bárcsak azon szerencsések közé tartoznál, akik gyermekkoruk óta tudják, hogy mivel… Tovább olvasom