Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Az állampolgári részvétel hete –

üzenetek a demokráciáról

Nem részvét, hanem részvétel kell – ez a jelmondata idén az egy időben 17 európai országban megrendezendő állampolgári részvétel hetének. Megyénkben is számos program, előadás, fórum várja az érdeklődőket.
A TIT Pannon Egyesülete a tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezi az állampolgári részvétel hete néven ismertté vált, a közép-kelet-európai Citizens Network 17 tagországában egyszerre zajló programsorozatot, mely még öt napig tart. Ebből látványosságában is kiemelkedő például a hétvégén lezajlott petőházi rendezvény, amely az Édes falunk – a cukorgyár vonzásában címet kapta, és a falu összes lakójának portréjából nyitottak kiállítást. Most szerdán délután a győri Széchenyi térről léggömböket engednek fel, amelyek a hét során a megyében gyűjtött, a demokráciáról szóló üzeneteket tartalmazzák.
Ki dönt? címmel szerte a megyében sok helyen tartanak előadásokat, beszélgetéseket a demokráciáról, az önkormányza-

tokról. Lesznek várospolitikai fórumok, olyan események, amelyeken városi vezetők arról faggatják az iskolásokat, milyennek képzelik el lakóhelyüket, környezetüket, mit tehetnek például a nyugdíjasok, civil szervezetek.
Országszerte sok helyen – Győr-Moson-Sopronban tizenhárom településen – kérdőíves felmérést is végeznek, amelyben arra kíváncsiak, elégedettek-e az állampolgárok a demokratikus jogállam, a képviseleti demokrácia intézményeivel, hányan érzik úgy, hogy befolyásolni tudják az életüket, lakóhelyüket érintő döntéseket, s egyáltalán, az állampolgárok próbálnak-e maguk is tenni a változás érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akarásból jelest érdemel az MTE

Tovább olvasom