Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Az állammal futnak versenyt pénzükért a ScienNet-károsultak

Amennyiben az adóhatóság előbb fejezi be az öt éve húzódó nyomozást, akkor az állam teheti rá a kezét a ScienNet zárolt számlájára, míg ha az ügyfelek hamarabb nyernek a bíróságon, akkor valamit még visszakaphatnak.
Az egyik szegedi ügyfél bírósághoz fordult, ügyvédje, Gondola Zsolt Zoárd a lapnak azt mondta: az első fokon eljáró bíróság még tavaly év végén úgy döntött: mivel a ScienNet működése a hatóság fellépését követően megszűnt, illetve azóta is szünetel, ezért a szerződés ellehetetlenült, következésképpen visszajár az ügyfél pénze a zárolt számláról. Az ügyvéd szerint a Szegedi Ítélőtábla szeptember végi jogerős döntése áttörést jelent az ügyben, mivel a többi ügyfelet is arra ösztönözheti, hogy polgári úton szerezze vissza a pénzét.

A Népszabadság szerin a károsultak versenyt futnak az idővel, mert rajtuk kívül a magyar állam is igényt tart a zárolt számlán lévő 1,8 milliárd forint egy részére. A NAV szerint ugyanis a vállalkozás 2007 óta mindvégig itt működött, adót azonban nem fizetett a tevékenysége után. 2009-ig összesen 900 millió forinttal maradt adósa az államnak. Vagyis amennyiben a NAV még a polgári perek lezárta előtt befejezi a nyomozást és adóhiányt állapít meg, úgy végrehajtást rendelhet el a zárolt számlára.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU bíróság elé állítaná Kim Dzsong Unt

Az észak-koreai vezetőt hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elé állítanák az országban elkövetett emberi… Tovább olvasom