Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Az államfő egyhavi jövedelmével járult hozzá az államadósság csökkentéséhez

Schmitt Pál köztársasági elnök egyhavi jövedelmét ajánlotta fel az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba - közölte az államfő hivatala csütörtökön az MTI-vel.


Az alap létrehozásáról április elején döntött a kormány Rédly Elemér győri katolikus plébános javaslatára, illetve egymillió forintos kezdőtőke felajánlása után. Az Összefogás az Államadósság Ellen Alap célja, hogy bevételeket gyűjtsön az államadósság csökkentésére, a befolyt összeg kizárólag erre a célra használható fel. Az alap vállalkozási tevékenységet nem végezhet.

Legfőbb szerve a háromfős irányító testület, amelynek tagja a kezdeményező Rédly Elemér, Banai Péter Benő, a nemzetgazdasági tárca költségvetési ügyekért felelős helyettes államtitkára és Horváth Tihamér, a Széchenyi Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke.

Az Országgyűlés május végén törvényben rögzítette, hogy a befizetett összeggel csökkenthető a személyijövedelemadó-alapja, a vállalkozások pedig költségként számolhatják el azt.

Olvasóink írták

 • 20. gjozsi88 2011. június 12. 09:48
  „janika!
  A termeléshez piac kell.....mivel a KGST piac a szocializmussal együtt összeomlott, igy a korábbi piacok megszüntek, igy okafogyottá vált a termelés addig, mig új piacok nem jöttek létre! Ezeket a piacokat azok a külföldi befektetők tartották kezükbe, akik részt vettek a privatizációban! Nélkülük semmi nem lett volna, különös tekintettel arra, hogy nálunk befektethető tőke sincs!”
 • 19. dorombolok 2011. június 10. 20:15
  „Uraim , a közmunka az REZSI .magyarul önköltség. Aki már termelő ," profiorientált"munkahelyen dolgozott annak ezt nem kell magyarázni.Ezt minden valamire való munkahelyen mindig , pláne most mindenki igyekszik minimalizálni, a legszigorúbban kézben tartani.Ez pontosan olyan költség mint a táppénz , nyugdíj,túlóra díja , amit már az urak csökkentenek , vagy csökkenteni akarnak.”
 • 18. janika 2011. június 10. 19:57
  „Egyetértünk abban, hogy a közpénz pazarlóknak kell egy fedezet azaz sok-sok munkás, aki megtermeli az eladható értékesíthető termékeket, árut. Mégpedig versenyképeset. Mi is történt a hatalom váltogatás óta? Mert ugyebár rendszerváltásról nem beszélhetünk. Az országunkat a simlis politikusok kiárusították, a termelő üzemeket gyárakat szétverették, eltékozolták büntetlenül! Naná, hogy csökkent az államunk bevétele.
  Szerintem az a kérdés, hogy miféle politikusaink, azok, akik csak, közmunkát képesek "elrendelni" az értékek termeltetése helyett? Vezetőink, ahogy a múlt rendszerben ép úgy ma sem képesek jó üzletet kötni sem kül, sem belkereskedelemben. Szerintem meg kellene szabadulni piros könyves protekciótól és annak a szellemétől is! Politikusainknak tanulni kellene külföldi szakemberek példájától azoktól, akik elhúztak Magyarország mellett mint a vadlibák! (Lengyelország, Szlovénia Szlovákia stb.)”
 • 17. gjozsi88 2011. június 10. 17:16
  „"Aki a köznek a közért van jelen ("dolgozik") a közpénzt kap! Így igaz gjozsi és fortuna"

  A közpénznek kell keresni egy fedezetet....ez pedig a versenyszféra, azaz a megtermelt GDP-nk közel 50%-os elvonási mértéke!
  Emiatt a mértéke nagyban függ a termeléstől a GDP-től!
  Ha a mostani GDP-t arányaiban a mostaninál nagyobb közmunka költséggel terheljük meg, akkor két lehetőség marad!
  Az egyik, hogy többet kell elvonni a gazdaságtól, amitől versenyképtelenné válik és elkezd csökkenni, amitől csökken az állam bevétele is, hiába nagyobb az adó kulcs!
  A másik valamilyen eddigi közszolgáltatásra kevesebb jut, mint eddig, mert átcsoportosítják közmunkára!
  Melyiket választanád????”
 • 16. gjozsi88 2011. június 10. 17:12
  „Janika!
  "A saját jövedelem az, amit saját maga megtermel az értékelhető, mérhető munkája által."

  Ezzel nehéz vitatkozni.....ugyanis alapjaiban azt bizonygatod, hogy aki közfeladatot lát el ,annak az abból származó jövedelme nem a sajátja!
  Azaz minden közalkalmazott, aki nem termel, közfeladatot lát el az nem rendelkezik saját jövedelemmel, hanem közpénzzel és ezzel el kell számolnia!
  Érdekes ember vagy....!”
 • 15. Yoav-Ben-Meir 2011. június 10. 15:31
  „No es Szijjarto Ur??
  O mennyivel ill. Mivel jarul(t) hozza!!
  Buzgo imadkozassal??”
 • 14. janika 2011. június 10. 13:41
  „13. gjozsi88 2011.06.10. 09:59

  zsuzsa!
  Piacunk nincs.....mert munkahelyet csak attól várhatunk!!!!
  Nem közmunkából!
  Aki a köznek a közért van jelen ("dolgozik") a közpénzt kap! Így igaz gjozsi és fortuna!”
 • 13. janika 2011. június 10. 13:30
  „A saját jövedelem az, amit saját maga megtermel az értékelhető, mérhető munkája által. De, aki, azt sem tudja, hogy miért kapja a költségvetésből az közpénz.”
 • 12. fortuna54 2011. június 10. 11:32
  „11.gjozsi88.Igazán foglalkozhatnál többet janikával,hisz még olyan fiatal.Még,hogy fiataloké a jövö? Háát,janika?”
 • 11. gjozsi88 2011. június 10. 08:14
  „janika!
  Schmitt nem közpénzből adakozik......saját jövedelméből!
  Csak itt nem illik összetéveszteni, hogy közpénzt mint államfő a költségeire használhat!
  De ettől ez még a saját jövedelme!
  Ne csusztasd össze!!!!”
 • 10. janika 2011. június 10. 07:37
  „Hát baki ennyire túl van fizetve, az könnyen adakozik a közpénzből.”
 • 9. gjozsi88 2011. június 10. 07:17
  „Kicsit irónikus, hogy miután aláírta az egy kulcsos adóról szóló törvényt kidobtak a kormánnyal együtt 500 milliárdot a költségvetés bevételi oldaláról, most 1 havi jövedelmét hajlandó kompenzálásként felajánlani,akkor amikor tudható, hogy e pozicióban a felmerülő ,szinte összes költségét az állam finanszirozza a jövedelme felett!”
 • 8. gjozsi88 2011. június 10. 07:14
  „Madarász!
  Segítek, mert látom nem érted!
  Az államadósságba nyakig bennt van az állami garanciavállalással, az állami vállalaton az MFB-n keresztül felvett magánszektor adósság is......többek közt az 5000 milliárd lakáshitel is!
  Ugye ezt nem tudták ellopni......sőt nem is nekik kell visszafizetni!”
 • 7. pozdorja 2011. június 09. 21:44
  „Csak tessék, csak tessék. Jöhet a többi rossz lelkiismeretű politikus is. Visszavásárolhatják az eladott lelküket.
  Az biztos én egy fillért nem fogok adni ebbe az alapba. Elégedjenek meg azzal amit sarcolnak tőlem a fizetésemből. Legyen nekik elég az ellopott nyugdíjjárulékom. És most önmagam moderálom....”
 • 6. dünnyögő 2011. június 09. 21:37
  „Kapott rá engedélyt a fidesztől ?”
 • 5. 41 2011. június 09. 21:24
  „Én fel tudom ajánlani azt az összeget ami megmarad a fizetésemből a csekkek kifizetése után.Sajnos mínuszba vagyok.Ezt valóban annak kéne kifizetnie,aki felhalmozta.Az én adósságomat is magam fizetem.Úgy gondolom az is ritkaságszámba megy,hogy elől járóink adakoznak,ha ebből cikket kell írni.Nem olvastam,hogy az iszap károsultak javára gyűjtött időben írták volna,hogy többen is utolsó fillérjüket adták postára.Egyébként nekem is az a véleményem,hogy még páran(na nem kell sok ember)csatlakoznak a parlamentben "dolgozók" közül a havi fizetésükkel(ami nekem éves összeg),kint is leszünk a vízből.”
 • 4. Jerry 2011. június 09. 20:19
  „Találtam otthon egy rakás régi pénzt, egy és két forintost,még néhány milliópengős is előkerült.Szivesen felajánlom az államadósság törlesztésre.Már csak az kell, hogya fidesz 2/3 ezeket a pénzeket visszamenőleg helyezze forgalomba és már lehet is törleszteni.A régi gazdálkodj okos társasjátékában lévő bankókat is felajánlom.Talán egy új törvénnyel,alkotmánymodósitással azokat is érvényesítethetné a 2/3 os narancsos gyülekezet,hogy felhasználhassuk az államadóssághoz.”
 • 3. igazszó 2011. június 09. 19:44
  „csaaaaak? A bűntudat kevés!”
 • 2. dorombolok 2011. június 09. 19:43
  „Ha hiányzik neki ez az összeg majd összedobjuk!”
 • 1. Madarász 2011. június 09. 19:24
  „Amennyit összeloptak, azt mind be kéne tenniük a politikusoknak és nem lenne államadósság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhét éves fiút keresnek a nyírjesi tóban

Egy 17 éves fiút keresnek a balassagyarmati nyírjesi tóban, a fiatal fürdőzés közben tűnt el csütörtökön. Tovább olvasom