Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Az állam helyett a városé lesz

a víztorony területe

Legutóbbi ülésén döntött a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete arról, hogy kezdeményezik a víztorony területének városi tulajdonba kerülését. Az ingatlant továbbra is a víztorony mqködésére kívánják használni.
A mosonmagyaróvári városi tanács 1983-ban építette meg a kétezer köbméteres víztornyot a Frankel Leó utcában, az akkor még mqködő kertészet mellett. A beruházással elsősorban a városközponti lakótelep vízellátását kívánták biztonságosabbá tenni. A víztorony ingatlana a magyar állam tulajdona, kezelője pedig a városi tanács, majd az önkormányzat lett.
Tekintettel az ingatlan funkciójára és az önkormányzat kötelező feladatára az egészséges vízellátásban, a város a közelmúltban egyeztetett a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal. Ennek eredményeként lehetőség nyílt az ingatlan önkormányzati tulajdonba kerülésére.
A Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak benyújtandó tulajdon átadási-átvételi dokumentációnak tartalmaznia kell a képviselő-testület határozatát az ingatlan igényléséről. Ezért a képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a város kezdeményezi a víztorony ingatlanának ingyenes önkormányzati tulajdonba kerülését. A határozatban rögzítették többek közt, hogy az ingatlant az önkormányzat kizárólag a víztorony mqködtetésére kívánja felhasználni. A város saját költségén vállalja továbbá a terület környezeti állapotának felmérését és szükség esetén a kármentesítését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom