Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Az áldozatos munka elismerése a mosoly

Asztalos Gyuláné, a fertődi Mentes Mihály Idősek Otthonának vezető főnővére A megye szolgálatáért díjat vehetett át. Piroska nővér több mint négy évtizede dolgozik a szociális szakmában.
– Az a mosoly vagy egy kacsintás, amit a munkám elismeréséül kapok, további erőt ad – mondta Asztalos Gyuláné Piroska főnővér.

– Nehéz és összetett szakma az idősgondozás. Nekünk az a feladatunk, hogy szebbé és gondtala-

nabbá tegyük a napjaikat. A szeretet, amit a lakóktól kapok, kapunk, pótolhatatlan.
Piroska főnővér a több mint négy évtizedes munkája elismeréséül a napokban vehette át a szociális tagozatban A megye szolgálatáért díjat. A fertődi Mentes Mihály Idősek Otthonának vezető főnővére 1969–1974-ig a Nagylózsi Szociális Otthonban ápolónőként dolgozott. Szakmájához hű maradván 1974 és 1985 között a Fertőszentmiklósi Öregek Napközi Otthonának vezetője volt. 1985 és 1998 között munkáját az Idősek Klubjában Fertőszentmiklóson vezetőként folytatta. 1998-ban megnyitotta kapuit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Mentes Mihály Idősek Otthona Fertőd városban, ahol a nyitás óta a mai napig is vezető főnővérként tevékenykedik.
Kiemelkedő társadalmi tevékenységet több évtizede végez, többek között a fertőszentmiklósi Magyar Vöröskereszt titkáraként, a fertőszentmiklósi Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseként, a Petőházi Nefelejcs Nyugdíjas Klub klubvezetőjeként, egyesületi elnökeként. Munkáját mindig nagy elhivatottsággal, teljes szívvel végezte. Mind a településen, mind munkahelyén tisztelik, becsülik akaraterejét, munkásságát. Meghatározó alakja a település életének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóeredmények

47. hét: 1, X, 2, 1, 1, X, 1, 1, 1, 1, 2, X, X + lapzárta után. Tovább olvasom