Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Az alapítóra emlékeztek

Labdarúgás

Évfordulókban gazdag ez az esztendő a győri gyárvárosiak életében. Az Elektromos Vasas Sportkör megalakulásának hatvanadik évfordulója kapcsán arra a Szalay Zoltánra emlékeztek, aki a klub elődjének számító Gyárvárosi Sportkört alapította s aki negyven évvel ezelőtt hunyt el.


Magyar Balázs, a Győri Elektromos VSK elnöke megsárgult újságot mutatott a megemlékezésre összegyűlt baráti társaság tagjainak. Az 1966-ban nyomtatott Kisalföld sportoldalán elismerő szavakkal búcsúztatták az akkori megyei ifjúsági labdarúgó-válogatott edzőjét, Szalay Zoltánt. Alapító tagja volt a több mint harminc évvel azelőtt megalakult Gyárvárosi Sportkörnek, amelynek labdarúgócsapatában középcsatár s egyben intéző, valamint edző is volt. Az akkori vásártéri grundon focizgató gyerekek közül kiválogatta a legtehetségesebbeket, s közülük számos később igazi labdarúgóvá vált. Közülük került ki például Zsédely „Penák”, aki aztán Tatabányáról a magyar válogatott mezét is magára ölthette vagy Tóth Kálmán, aki a Honvéd, majd a Tatabánya csatára volt, olimpiai ezüstérmes. Többen az ETO-ba kerültek.
Amikor a Gyárvárosi Társaskör labdarúgócsapatának pályáját iparvállalat építésére jelölték ki, a focisták az Elektromos-pályára költöztek s ebből a csapatból alakult ki az éppen akkor létesült Elektromos labdarúgó-szakosztálya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fc sopron: már kiesőjelölt az újabb kudarc után

Tovább olvasom