Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Az al-Kaida cáfolja a szeptember 11-i terrorakció vádlottját

Az al-Kaida amerikai fogságban lévő vezetői szerint Zacharias Moussaoui vallomása nem felel meg az igazságnak, és maga Moussaoui egyáltalán nem vett részt a 2001. szeptember 11-i terrorakciók előkészítésében.
A marokkói születésű és francia állampolgárságú Moussaoui ugyanis – aki a szeptember 11-i merényletek eddigi egyetlen vádlottja – hétfőn, a virginiai Alexandria bíróságán tanúvallomást tett önmaga ellen. Azt mondta, hogy bár a részleteket nem ismerte, de nagyon is jól tudott a terrortámadásokról, és ő nem egyike lett volna a gépeltérítőknek, hanem egy újabb gépet, egy ötödik repülőgépet kellett volna eltérítenie, és azt bin Laden utasítására a Fehér Házba kellett volna vezetnie.

Ebben az akcióban – vallotta Moussaoui – még négy személy vett volna részt, köztük az az amerikai Richard Reid, aki 2001. decemberében a cipőjébe rejtett bombával akarta volna fölrobbantani az American Airlines egyik járatát.

Moussaoui egyik ügyvédje azonban kedden bemutatott egy nyilatkozatot, amely egy bizonyos Sayf al-Adltól, az al-Kaida egyik, amerikai fogságban lévő vezetőjétől származik, s ebben a dokumentumban az al-Kaidás vezető cáfolja Moussaoui vallomását, s azt, hogy bármi köze lett volna a merényletekhez.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltaná a motorosokat az erdőből?

Tovább olvasom