Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Az adósság mértékét vizsgálták

Sopron eladósodottságának és kötelezettségvállalásainak tényleges mértékét vizsgálta az új városvezetés. Havas András alpolgármester szerint világossá vált, nem volt tévedés a tizenkét milliárdos adósságállományról szóló hír.
– A választási időszak kulcskérdése volt Sopron adósságának tényleges mértéke, és mostanra bebizonyosodott, nem tévedtünk, amikor tizenkét milliárd forintot említettünk – fogalmazott Havas András alpolgármester tegnapi sajtótájékoztatóján. – Hogy a hosszú távú következtetések levonhatók legyenek, fontosnak tartottuk rögzíteni, hogy milyen pénzügyi feltételek mellett vettük át a stafétabotot az előző városvezetéstől. A gazdasági helyzet szeptember 30-án olyan adatokat tükrözött, amelyek bennünket igazolnak. A novemberi két közgyűlésen összesen három napirend foglalkozik majd a témával.
Az alpolgármester elmondta, a vizsgálat szerint az önkormányzatnak, valamint a gazdasági és közhasznú társaságainak hitel-, kötvény- és lízingállományának összege mintegy 8,3 milliárd forint, az idei elfogadott költségvetés végrehajtásával megvalósuló hitelkeret – melyet december 31-ig részben vagy egészben igénybe vesz majd az önkormányzat – több mint másfél milliárd. – A Sopron Holding Zrt. egyelőre nem teljes körűen számszerűsített kötelezettségei 2,6 milliárd forintot tesznek ki – tette hozzá Havas András.
Az alpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy Sopron kötelezettségvállalásai között komoly, több mint hétmilliárd forintos tételt jelent a fejlesztési célú hiteltörlesztés járuléka, azaz a kamat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

fc sopron: már kiesőjelölt az újabb kudarc után

Tovább olvasom