Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Az adórendszer és a szociális háló is átalakításra szorul

Az ország stabilitása érdekében az idei költségvetésnek meg kell teremtenie az elkövetkező évek gazdasági biztonságát. A tervek szakmai hátterének kidolgozásában az MSZP Országos Választmánya aktív szerepre készül - ezt mondta Simon Gábor választmányi elnök a testület szombati ülése után újságírók előtt.

 A szocialista politikus hangsúlyozta: az adórendszer és a szociális háló is átalakításra szorul azért, hogy koncentráltan támogassa a rászorulókat, de konkrétumokat nem említett.Simon Gábor magyarázata szerint a zárt ülésen komoly szakmai vita folyt, de a január 29-i, rendkívüli parlamenti ülés előtt a többi párttal való egyeztetés nélkül nem lenne szerencsés számszerűsíteni a terveket. Egyelőre csak az irányokról volt szó, és abban egyetértés mutatkozott a választmányban - mondta. A választmány támogatja a szocialista párt parlamenti frakcióját abban, hogy egy olyan döntést készítsen elő, amely hosszú távon képes megerősíteni Magyarország pozícióit, illetve ennek segítségével lépést tartani a fejlettebb gazdaságokkal - fogalmazott Simon Gábor.

Mint mondta: a választmány álláspontja szerint valamennyi felelős politikai erőnek, illetve a civil szférának együtt kell működnie annak érdekében, hogy érdemi eredményeket érjenek el. A választmányi elnök szerint a delegáltak üdvözölték, hogy a kormány az elsők között reagált a gazdasági válság hatásaira, ezért a régióban szinte itt kellett a legkevésbé korrigálni a tavaly decemberi prognózist. A választmány elismeréssel nyugtázta a gázkrízis megoldására tett kormányzati erőfeszítéseket, illetve az energiabiztonság érdekében hozott korábbi intézkedéseket is - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 10. raffy2 2009. január 26. 20:59
  „na igen,a szociális hálón valóban változtatni kell,mert nagyon sokan vannak akik pl nem szorulnának ingyen kajára.”
 • 9. k 2009. január 26. 00:36
  „"A választmányi elnök szerint a delegáltak üdvözölték, hogy a kormány az elsők között reagált a gazdasági válság hatásaira,"
  "A választmány elismeréssel nyugtázta a gázkrízis megoldására tett kormányzati erőfeszítéseket, "
  Majd pedig:
  "Kihörpentik boraikat,
  Végét vetik a zenének
  S haza mennek a legények"”
 • 8. jockey 2009. január 25. 19:54
  „5. ungi

  Amelyik 2008. január 01. után ment nyugdíjba, az nem vállalhat munkát legálisan, mert akkor ugrik a nyugdíja. Amelyik meg előtte ment, arra ez 2010. január 01. után fog vonatkozni. Lehet, hogy ezen az intézkedésen kellene változtatni és akkor fizetne adót a munkája után. Ezt a remek intézkedést is akkor hozták, amikor kitalálták, hogy a bruttó keresetből levont járulék ellenére a nyugdíjat a nettó alapján számolják. Persze, a szocialista igazságosság jegyében!
  Arra a szintre kellene már szellemileg eljutni, hogy nem az adott emberek a hibásak, hanem a rendszer. Tehát aki elment korkedvezményes nyugdíjba, az éppen aktuális jogszabályoknak megfelelően, törvényesen tette. Ezen a korkedvezményes nyugdíjrendszeren pedig változtatni egyetlen szervnek van lehetősége, az pedig a kormány. Hát akkor nosza!”
 • 7. load 2009. január 25. 19:49
  „A "delegáltak üdvözölték" ,meg " a választmány elismeréssel nyugtázta a..."
  Ezt az impotens öntömjénezést be kellene fejezni!
  A 2006-os választások óta megy a reform-blabla.
  A számtalan konzilium nem segít. Már régen operálni kéne.”
 • 6. bunda 2009. január 25. 18:37
  „A magyar ember azt nézi mit, hogyan lehet kijátszani. Hol talál kiskaput és hogyan tudja átvágni embertársait. De arra nem gondol, hogy őt is átvágják a többiek , csak máskol és máshogy.”
 • 5. ungi 2009. január 25. 16:57
  „Ja, es majd elfelejtettem! Egyenruhasok nyugdijazasa 25 ev szolgalati idö utan szinten hungarikum. Kerdem en, miert kell nekik 40 evesen nyugdijba vonulniuk? Fizikailag messze nincsenek ugy igenybe veve, mint egyes fizikai munkat vegzö emberek. Ismerek par ilyen fiatal nyugdijast. Mindegyik megy feketen dolgozni a nyugdija mellett. (Adot meg nem fizet) Hat ezert ne hagyjuk beken öket!”
 • 4. ungi 2009. január 25. 16:53
  „Ado es szocialis rendszerünket nem most, hanem mar a rendszervaltaskor kellett volna elkezdeni megreformalni. Probalkoztak az e.ü.reformjaval, leszavazta a nep. Nesze neked nagy demokracia. Elözö hozzaszolasokhoz reagalva, meg csak annyit, hogy nem "csak" a nagyok lopnak. Sajna , az emberek 99% -a ezt teszi. Meghozza adot lop ki az orszag kasszajabol. Mert ugye mennyi ember dolgozik letminimumert, vesz igenybe különbözö kedvezmenyeket jogtalanul, es sorolhatnam meg.Kimerithetetlen az emberek fantaziaja ezen a teren.Magyar aru vasarlasa= magyar gazdasag tamogatasa! Erre is tesz mindenki.Az, hogy ilyen "jol" allunk, nem csak a kormany, es eddigi kormanyok hibaja. Csak sokkal könnyebb öket szidni, mint becsületesen elni.”
 • 3. Domestic 2009. január 25. 12:59
  „Kedves Fedayn!
  Hihetetlen közgazdasági előképzettséggel rendelkezhetsz, ha úgy gondolod, hogy egy gazdasági válságot a "takarékossági ötleteléssel" meg lehet oldani egy olyan országban mint a miénk! Ezt az "oszd meg és uralkodj" módszert már a múlt században is használták a társadalom bomlasztására...(lám milyen jól működik!) Ne a gondok valódi okát kutassák az alatvalók, inkább manipuláljuk őket, had haragudjanak arra akire rámutatunk! Haragudjunk a zsidókra, a focidrukkerekre, az őket parancsra verő rendőrökre, a vállalkozókra, a feketemunkásokra, a korkedvezményes nyugdíjasokra, a szomszédra, az ovónénire, vagy majd aki még eszünkbe jut: CSAK EGY A FONTOS! A MÉLTÓSÁGOSÉK HAD JÁTSZANAK TOVÁBB!
  Sorold már fel háhy magyar tulajdonú cég, vagy vállalat (vagy kereskedelemmel foglalkozó üzletlánc) maradt, az elmúlt évtizedek áldásos rombolása és piacteremtése, valamint a monopólhelyzet kikényszerítése során!? VÁSÁROLJ MAGYAR TERMÉKET!!! AZ MI? HOL? a piacon? (máshol már úgysincs) De ha túl sokat tud az "őstermelő" értékesíteni (vagyis betesz a multinak), majd jól a nyakára mászunk és majd megnézzük mennyit is adózik és különbenis adjon számlát a szaros krumplijáért!!!
  Rövidesen már az sem lesz a magyaroké amin a két talpát megvethetik. Én még meg fogom élni, hogy idegeneknek fogok fizetni, hogy a saját anyaföldünkből nyert vizet és a saját felem fölött lévő levegőt élvezhessem...!
  Mert ha nem, akkor bizony "el lehet innen menni..."!
  Valahogy itt furcsán mennek a dolgaink (és ezt színtől, zászlótól, etnikai hovatartozástól meg az ovónénitől függetlenül értem: biztos, hogy nem arra megy ki a játáték, hogy nekünk végre jobblegyen...)!”
 • 2. eheh 2009. január 25. 09:14
  „Hagyjad már békén a rendőröket (katonák, stb.)! miért nem lehet mással foglalkozni, csak a korkedvezményes nyugdíjjal?
  nem az a gond ebben az országban, hogy a politikusok 100 milliárdokat lopnak el és osztanak szét a haveroknak!!!! nem, nem ez, hanem, hogy párezer a hivatásának élő ember korkedvezménnyel elmegy nyugdíjba.
  tipikus magyar betegség. ha nekem nem lehet jó, mert idióta vagyok, akkor a másiknak se legyen jó.....”
 • 1. Fedayn 2009. január 24. 20:10
  „Németországban 2008 tavaszán már a válságról beszéltek,akkor amikor a gyurcsány szárnyalásról hazudott!Hol itt a gyors reagálás?!Az lesz a reform,hogy továbbra is támogatják a cigánybűnözők százezreit és rendőrnyugdíjasoktízezreit,a gyerekes családokat meg szorongatják továbbra is!Egész európa adót csökkent és takarékoskodik,csak a magyar nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák nő halt meg Balatonkenesénél

Halálos baleset történt szombaton délelőtt Veszprém megyében, Balatonkenesénél. Egy személyautó… Tovább olvasom