Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Az adóhivatalt ellenőrizték

Mintegy egy hónapon át ellenőrizte s magas színvonalúnak találta az APEH-központ a megyei igazgatóság munkáját. Ami az idei szja-bevallásokat illeti: ugrásszerűen megnőtt a bevallásokat interneten benyújtók száma.
Kilenc főosztály munkatársai vizsgálták az APEH megyei igazgatóságának munkáját. Summás megállapításuk: magas színvonalú és példaértékű az adóhivatal megyei munkatársainak tevékenysége. Méltó a megye gazdasági színvonalához, elismerést érdemel.

A sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva Király László György, az APEH elnöke elmondta, véleménye szerint az eva nem sérti az uniós rendelkezéseket. Az, hogy az unió részleteiben is meg akarja ismerni a magyar gyakorlatot, érthető, hiszen látni akarják a pénzek mozgását.

Király László György APEH-elnök szerint, ha változtatni is kell az itthoni gyakorlaton, bizonyosan az nem érinti majd a lényeget, s nem lesz nehéz az apró változtatások végrehajtása. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a legújabb adat szerint országosan 50.300-an igényeltek közösségi adószámot, Győr-Moson-Sopron megyében 3500-an.

Mivel a közösségen belüli értékesítéskor a vevő érvényes közösségi adószámát is fel kell tüntetni a számlán, az APEH az uniós központi áfa-nyilvántartási rendszer adatainak felhasználásával segítséget nyújt a honi adózóknak abban, hogy a másik EU-tagállamban működő üzleti partner közösségi adószáma érvényességéről, illetve adóazonosító adatairól megbizonyosodhasson.
A sajtótájékoztatón Varga Lászlóné, az APEH megyei igazgatóságának vezetője az idei szja-bevallások feldolgozásának tapasztalatairól előzetesen elmondta, ugrásszerűen megnőtt a bevallásokat interneten benyújtók száma.

A két évvel ezelőtti 13%-ról 37,5%-ra növekedett. Konkrét számokban kifejezve a 114.800 adóbevallásból 43 ezret már interneten juttattak célba az adózó polgárok. Az idén februártól az ország 3 ezer legnagyobb adózója elektronikus úton tesz eleget bevallási és adatszolgáltatási kötelezettségének – tudtuk meg. Megyénkben ez 140 ezer adózót érint. A rendszer bevezetését kedvezően fogadták az adózók, s február óta országosan már több mint 36 ezer, a megyében pedig 1500 bevallást elektronikus úton nyújtanak be az adóhivatalhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre van? Rangos versenyt nyert gyermeke? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom