Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Az Ab-hoz fordul az MSZP a visszadobott népszavazási kérdései ügyében

Az Alkotmánybíróságon (Ab) támadta meg az MSZP pénteken az Országos Választási Bizottság (OVB) azon döntéseit, amelyekkel elutasították a párt országos népi és népszavazási kezdeményezéseit.

Kunhalmi Ágnes elnökségi tag - a Molnár Csabával közösen tartott - pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a három, magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kérdésüket továbbra is fenntartják és kitartanak amellett, hogy mindegyik megfelel a törvényi kritériumoknak.

Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke hasonlóan vélekedett az általa indított országos nép kezdeményezésről és megismételte azon álláspontját, mely szerint a kérdések elutasításakor az OVB politikai döntést hozott.

Az OVB november 15-én utasította el az MSZP három magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek aláírásgyűjtési ívét és nem adott zöld utat a Molnár Csaba által indítványozott azon népi kezdeményezésének sem, hogy az Országgyűlés az új alkotmányt - annak kihirdetése előtt - bocsássa népszavazásra.

Olvasóink írták

 • 7. poto 2010. november 27. 12:03
  „6.

  Az a baj rick,hogy ebben a kérdésben HAZUDOTT a FIDESZ.
  Lásd 2010 évi választási plakát.
  Igaz,hogy ők kormányoznak de azért mert rájuk szavazott a többség.Ahol azt ígérték,hogy megvédik a magánnyugdíj péntárakat az államosítástól.Ezt már az előző kormány is tervezte.Túl sok pénz van ott és kell mindenkinek aki hatalmon van.
  Nekem az eljárással van gondom.
  Ha azonosak a feltételek akkor nem ragaszkodom a jelenlegi megoldáshoz.Jelen esetben viszont zsarolják azt a 3 millió embert akit ez érint.Nincs ez így jól szerintem.Régi rossz időkre emlékeztet.
  A lényeg a DÖNTÖK szón van amit írtál.Itt ez nem áll fenn.Ha nem úgy döntök ahogy az a FIDESZ-nek tetszik akkor a munkáltatóm által befizetett 24 %-ra nem vagyok jogosult.Ez a zsarolás szerintem.
  Ha hazudnak 4 év múlva mehetnek az mszp és szdsz után a pokolba.”
 • 6. rick_ 2010. november 27. 10:40
  „5.

  Nos, az van, hogy szerinted ezt kellene tenniük, szerintük meg mást.
  Mivel ők kormányoznak ezért alapból nem az lesz, amit te szeretnél, hanem amit ők gondolnak jónak.
  Hidd el, vannak akinek nincs gondja azzal, amit terveznek.

  Ha te mégis úgy érzed, hogy mást kellene csinálni, akkor népszavazást kell kezdeményezned.
  Ha a nép veled van, nyertél. Ha meg nem, akkor vedd tudomásul, hogy így működik a demokrácia.

  Jelen esetben a népszavazással szerintem annyit érnénk el, hogy a károgó, szűkölő, vinnyogó balliberális hiénák kapnának egy újabb pofont. Mondom, szerintem. De ezért az örömért én nem akarok népszavazást, számomra elég meggyőző volt a parlamenti és önkormányzati választások eredménye. Ha neked nem tetszik, hát kezdeményezz, támogass népszavazást. Majd elmegyek, aztán döntök, ahogy nekem tetszik.”
 • 5. poto 2010. november 27. 10:14
  „Nem kell Népszavazás.
  Indítson a FIDESZ egy saját Magán Nyugdíj Pénztárat.
  Aki az gondolja,hogy náluk van a pénze a legnagyobb biztonságban lépjen át oda.
  Ez egy demokratikus lehetőség az emberek számára.”
 • 4. rick_ 2010. november 26. 23:24
  „Egy MNYP témájú népszavazás simán érvénytelen lenne az alacsony részvétel miatt.

  Tehát csak úgy lenne értelme megkérdezni, hogy egyetért e azzal, hogy változtassunk a jelenlegi rendszeren. Ami nyilván nem így menne, hisz van egy kétharmados mandátumú kormányzó oldal, akinek van egy elképzelése. A javaslattal/elképzeléssel egyet nem értést szavaztatni pedig sima bukta lenne.

  Messze nem ugyanaz a politikai hangulat van az országban, mint ami az aligtöbbségű liberális-baloldali kormány idején volt. Még akkor is így van ez, ha egy szűkölő, vonyító balliberális réteg ezt érzi. Akármilyen mocskos is a szájuk.

  Úgyhogy hajrá, legyen csak népszavazás. :)”
 • 3. drKotász 2010. november 26. 20:22
  „Én is nagyon remélem hogy eljutnak odáig hogy legyen szavazás, még egy bukta végre végleg betenne ennek a mocskos bandának.”
 • 2. AHA 2010. november 26. 19:11
  „Én is helyeslem! Még egy nagy égés elvtársak!
  Húzzatok bele!
  :DDDDDDDDDDD”
 • 1. prettywoman 2010. november 26. 18:02
  „Helyes, ne hagyják magukat. 2 éve Viktor 300 ft-ért talpra ugrasztotta a népet. Itt nem 300 ft-ról van szó, sokkal többről.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt az év 10 legjobb bora

A Nagyréde Sauvignon Blanc a legjobb 2010-es bor. 160 beküldött minta alapján választotta ki a… Tovább olvasom