Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Avartűz miatt égett egy gázcsonk Szentendrén: eloltották a tüzet

A gázszolgáltató munkatársai péntek kora este kiiktatták azt a vezetéket, amely az égő gázcsonkot táplálta a szentendrei Makkos utcában.
A gázszolgáltató munkatársai péntek kora este kiiktatták azt a vezetéket, amely az égő gázcsonkot táplálta a szentendrei Makkos utcában - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

Loch Erika elmondta: a lakók este hét óra után visszatérhettek otthonukba, és jelenleg már csak a gázszolgáltató szakemberei tartózkodnak a helyszínen. A tűzben senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség - tette hozzá a szóvivő.

A gázcsonk egy avartűz miatt lobbant lángra péntek délután; a tűz okozója ellen eljárás indult - közölte korábban a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese. Szabó János tájékoztatása szerint a Tigáz munkatársainak fel kellett tárniuk a sérült csonkkal összeköttetésben lévő föld alatti szerelvényt, hogy a szakaszt el lehessen zárni. Biztonsági intézkedésként 28 épületből 35 lakót kiköltöztettek.

Az MTI tudósítója délután arról számolt be, hogy a tűz a Pismány oldalában lévő, helyenként meredek területen keletkezett. A lakók a környékbeli utcákban kempingszékeken ülve, kezükben vizes flakonnal türelmesen várták, hogy a hatóságok megszüntessék a lezárást a mintegy 300 méteres sugarú körben.

Korábban:

Még mindig ég a szentendrei Makkos utcában az a gázcsonk, amely egy avartűz miatt lobbant lángra péntek délután; a szolgáltató a gázt elzáró szerkezetet keresi, a tűz okozója ellen eljárás indult - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Szabó János tájékoztatása szerint a Tigáz helyszínen lévő munkatársai igyekeznek mielőbb feltárni a sérült csonkkal összeköttetésben lévő föld alatti elzáró szerelvényt; a tűz miatt kitelepített lakók valószínűleg csak este térhetnek vissza otthonaikba.

A váci katasztrófavédelmi kirendeltség szabálysértési eljárást indított az avartűz okozója ellen - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Az MTI munkatársa a helyszínen azt látta, hogy a kitelepítettek a környékbeli utcákban többnyire kempingszékeken ülve, kezükben vizes flakonnal, türelmesen várnak. Elmondásuk szerint a Pismány oldalában lévő meredek területet mintegy 300 méteres sugarú körben zárták le, azon belülre senkit nem engednek a hatóságok.

A katasztrófavédelem korábban azt közölte az MTI-vel, hogy egy gazos területen keletkezett a tűz, amelytől meggyulladt egy gázcsonk a Makkos utcában. Senki nem sérült meg, de biztonsági intézkedésként 28 épületből 35 lakót kiköltöztettek, amíg a gázszolgáltató közreműködésével eloltják a tüzet.

Korábban:

Avartűz miatt lángra kapott egy gázcsonk Szentendrén péntek délután. A tűz miatt 28 épületből 35 lakót kellett kiköltöztetni - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője az MTI-vel.

Szabó János elmondta: egy gazos területen keletkezett a tűz, amelytől meggyulladt egy gázcsonk a Makkos utcában. A tűzben senki nem sérült meg.

A szentendrei tűzoltóság és a rendőrség mellett a helyszínen vannak a gázművek szakemberei is.

A tűz keletkezésének körülményeit a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázmilliós áfacsalással gyanúsítanak egy balatonboglári vállalkozót

A férfi Kínából szerzett be lámpákat, az árut azonban papíron Szlovákiában vámolták el, így itthon… Tovább olvasom