Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Autóval játszanak orosz rulettet? - A rendőrség cáfol

Őrült hazárdjátékot űznek fiatalok Öcsödön. Magukat vagánynak képzelő autósok anélkül, hogy lassítanának, teljes gázzal hajtanak fel a 44-es útra. A rendőrség cáfol.


Őrült hazárdjátékot űznek a fiatalok a magyarországi Öcsödön. Magukat vagánynak képzelő autósok anélkül, hogy széjjelnéznének vagy lassítanának, a Batthyány útról teljes gázzal hajtanak fel a 44-es útra. Olyan ez, mint az orosz rulett, hiszen a sofőrök élete csak a vakszerencsén múlik - írja a Bors című napilap szombati száma.

A helybéliek attól félnek, hogy az őrült autósok előbb-utóbb egy gyalogost is elgázolnak, aki szabályosan közlekedik az úton. A Jász-Nagykun- Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak elmondta: ők is a sajtóból értesültek az öcsödi orosz rulettről.

Megvizsgálták a cikkek valóságtartalmát, de hivatalos bejelentés sem 2009-ben, sem tavaly nem érkezett hasonló jellegű szabálysértésről.

Öcsöd baleseti statisztikája sem támasztja alá, hogy a község közlekedésbiztonsági helyzete ne lenne megfelelő. Hozzátette: a rendőrség ettől függetlenül vizsgálja a körülményeket, és ha szükséges, megteszi a szükséges intézkedéseket.

A rendőrség közleménye az "orosz rulettel" kapcsolatban

2011. január 27-én az írott médiában megjelentek olyan sajtócikkek, amelyek arról írtak, hogy Öcsöd községben fiatalok személygépkocsival "orosz rulettet" játszanak oly módon, hogy a 44-es főútra merőleges Battyányi útról teljes sebességgel áthajtanak a 44-es főúton, tovább a Bocskai utcába, veszélyeztetve saját és más emberek életét.

A fentiekre való tekintettel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon megvizsgálták a leírtak valóságtartalmát.

A rendőrségre sem 2009-ben, sem pedig 2010 évben nem érkezett bejelentés hasonló jellegű jogsértésekről. Öcsöd község balesetei statisztikája sem támasztja alá, hogy a település közlekedésbiztonsági helyzete ne lenne megfelelő. 2009 évben három, 2010 évben két személyi sérüléses baleset történt. Ezen balesetek egyike sem köthető semmilyen módon a kérdéses helyszínhez illetve jogsértéshez.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság és az öcsödi körzeti megbízottak folyamatosan végeznek közlekedési ellenőrzéseket, köztük átlagban havi két alkalommal traffipaxos sebességellenőrzést is.

Természetesen a rendőrség vizsgálja a körülményeket, és amennyiben szükséges a kellő intézkedéseket megteszi.

Olvasóink írták

 • 13. pamutzokni 2011. január 29. 22:02
  „Én a multkor kiröhögtem egy 20 év körüli lamborghinist. Ledöglött a 30 millás kocsija. Nem bírták trélerre rakni, mert ugye túl alacsonyan van az alja s túl meredek volt a rámpa, lekoccolta az eleje vagy a vége a betont.
  Mondtam neki, vett volna inkább trabantot, azt négyen simán felpakoltuk volna :)”
 • 12. bojtár 2011. január 29. 17:22
  „"Autóval játszanak orosz rulettet? - A rendőrség cáfol"
  --->természetessen minden ott lakó hülye mint ahogy már megszokhattuk.”
 • 11. arrabonem 2011. január 29. 16:55
  „Kapjanak igazi fegyvert az orosz ruletthoz. Azzal játszanak, nem lesz ilyen nagy arcuk.”
 • 10. Julianusz 2011. január 29. 16:46
  „Majd ha halállal végződő sújos baleset lesz
  , akkor tudni fognak róla, addig nem.
  Akik az útron szánkóztak, szerencsétlenek, ők se tűntek fel senkinek, aki megtilthatta volna ezt, de amikor a tragédia bekövetkezett, még talán a úton szabályosan haladó autós volt a hibás.”
 • 9. Lone_wolf.. 2011. január 29. 16:27
  „Le akarja vezetni a feszültséget? Menjen dolgozni!”
 • 8. öröksoproni 2011. január 29. 15:11
  „Budapesten is cáfol a rendőrség, pedig itt éjszakánként, unatkozó frusztrált milliomosok méregdrága autókkal száguldoznak végig a városon. Egyikük nyilatkozott is a Heteknek - 2-3 éve, név nélkül persze -, miszerint képtelenek máshogy levezetni a feszültséget, pedig tudják, hogy előbb-utóbb meghal valaki, lehet, hogy ők, de ez sem tartja vissza őket. Volt már belőle baleset, de valahogy nem került bele a hírekbe.”
 • 7. Mankapunka 2011. január 29. 14:28
  „Azt hiszem erre való a civil rendőrségi autó,vagy hajléktalannak vagy öreg alkoholistának beöltöztetni pár rendőrt.”
 • 6. nüs 2011. január 29. 13:00
  „cáfol, tehát igaz a hír :D
  mint tudjuk vipera sem volt 2006-ban :D”
 • 5. Hombre 2011. január 29. 12:57
  „Persze hogy nincs tudomásuk róla! Mert nem akarnak tudni róla! Azért mert cigók a vagánykodók!”
 • 4. HarconaMarcos 2011. január 29. 12:30
  „Zotya, még mit nem?! Traffipaxot iskolához? Amikor a 83-as bevezetőn a várostábla utáni bokorból lehet fotózni, vagy szemből a temetőnél a 2x2 sávon? (Tudomásom szerint egy -halálos- baleset volt azon a szakaszon, csak épp az is 30-as tempónál, amikor a tükörjégen szerencsétlenül az oldalával ütközött a villanyoszlopnak az autó.)
  Agent, most jobb, ha 81 éves néniket vernek/rugdosnak halálra unalmukban? Így legalább esélyes, hogy a Scania győz. :-/”
 • 3. Agent 2011. január 29. 12:02
  „Egyszerű a megoldás, amikor a fiúk "játszanak", oszlopban haladó páncélosokat kell a keresztező útra rendelni, game over.”
 • 2. andor47 2011. január 29. 11:57
  „Ezzel a témával már több portál és újság is foglalkozott. A kisalföld cikke szemérmesen elhallgatja, hogy unatkozó helyi roma fiatalok (remélem politikailag elég korrket voltam) űzik ezt a kedves szórakozási módot.”
 • 1. zotya975 2011. január 29. 11:46
  „Attól, hogy rendőrségnek nincs tudomása róla attól még a dolog létezhet. Zsiráfot sem láttam még élőben , akkor olyan állat nincs is? Nálunk az iskolánál van egy zebra 30-as tábla előtte mégis mindenki 50-70 -el megy. De mivel még nem volt ehhez köthető baleset, nem volt bejelentés,nem kaptak senkit gyorshajtásan akkor ezek szerint ez is kacsa.....struccpolitika.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem szabályos volt az uniós tb-kártya tendere

Egyedül az írásbeli indoklást mulasztotta el az egyik ajánlat érvénytelenítésekor az Országos… Tovább olvasom