Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Autóvadász-akció a körözött gépjárművek felderítésére a fővárosban

Közlekedésbiztonsági és lopott autókat felderítő kereső akciót tart szombaton a fővárosban a rendőrség, vám- és pénzügyőrség, a polgárőrség és a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) tagjai - mondta el Vezda László, a NAKE elnöke szombaton.

Hozzátette: az akció egyik célja a körözött gépjárművek felderítése, ennek érdekében kamerás rendszerekkel járják a város utcáit, és ha lopott vagy bűncselekmény miatt körözött autót találnak, akkor értesítik az illetékes rendőrkapitányságot.

Emellett fellépnek a lejárt műszaki vizsgával közlekedő vagy forgalomból kivont járművek vezetőivel szemben is.

Az utak mellett álló ellenőrző gépkocsi jelzése alapján a rendőrjárőrök kiemelik a forgalomból azokat a közlekedő járműveket, amelyeknek lejárt a műszakijuk, ki vannak vonva a forgalomból vagy egyéb más problémát jelez velük kapcsolatban a számítógépes rendszer.

Ezzel párhuzamosan a vám- és pénzügyőrség munkatársai intézkednek azokkal a harmadik országbeli (azaz nem uniós) gépjárművek vezetőivel szemben, akik nem tartották be a szükséges jogszabályi előírásokat, és így nem közlekedhetnének a magyar közutakon.

Az akció célja a közterületi és a közúti közlekedéssel kapcsolatos jogsértések számának visszaszorítása és a szabálysértők közúti forgalomból történő kiemelése is, annak érdekében, hogy csökkenjen a közlekedési balesetek száma.

Az akcióban, amely szombat reggel kezdődött és délután fél négyig tart - 50, kamerával és gépkocsi-ellenőrző készülékkel felszerelt autó vesz részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elmúlt 24 órában két halálos és 15 súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt

A közutakon az elmúlt 24 órában összesen 188 közúti közlekedési baleset történt, ebből két… Tovább olvasom