Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Autóutak, elkerülők és iskolafelújítások

Az M9-es autóút megépítését, és a soproni és csornai elkerülőút megvalósítását ígérte többek közt Hiller István.
Az M9-es autóút megépítését, valamint a soproni és csornai elkerülőút megvalósítását ígérte többek közt Hiller István pénteken Mosonmagyaróváron tartott fórumán. A pártelnök este Győrben is találkozott a választókkal.

„ Deák Ferenc kora óta nem adatott meg olyan lehetőség Magyarországnak, mint amilyen az elkövetkezendő években lesz, azaz többet használhatunk fel, mint amennyit megtermelünk" – jelentette ki Hiller István, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke tegnapi megyei kampánykörútjának mosonmagyar- óvári állomásán, a helyi képviselőjelölt Tóth Tiborné dr. fórumán. A pártelnök szerint az uniós forrásoknak köszönhető lehetőség kihasználásáért érdemes beszállni a választási versenybe. Az MSZP ezen lehetőségek figyelembevételével alkotta meg Új Magyarország programját.

A pártok háza zsúfolásig megtelt nagytermében a pártelnök a program megyénkre vonatkozó ajánlásai közt kiemelte a mosoni belváros rehabilitációját, a nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszer megvalósítását, Sopron és Pereszteg közt az M9-es autóút, illetve a Sopront elkerülő út megépítését, a 85-ös főút Győr és Csorna közti szakaszának autóúttá tételét és Csornát elkerülő szakaszának megvalósítását, új Mosoni-Duna-híd építését és a megyei kórház korszerűsítését. Ezek az ígéretek Győrben is elhangoztak (ahol a pártelnök a két helyi jelöltet, Molnár Csabát és Balogh Józsefet ajánlotta a fórumon részt vevők figyelmébe).

Hiller István kiemelte: Magyarország „rongyos" iskolákkal lépett az Európai Unióba, mivel az állam harminc éve nem fordított kellő figyelmet az iskolák épületeinek állapotára. A szocialisták programjukban ezer iskola felújítását ígérik. Az elnök hangsúlyozta: nem mindenben ért egyet koalíciós partnerével oktatási ügyekben.

A megyei közgyűlés ma döntött arról, ismét benyújtja címzett támogatási igényét a Petz-kórházra. A győri sajtótájékoztatón felvetettük a pártelnöknek: a számos ígéret mellett tudja-e azt ígérni, hogy a címzett támogatásokban rendre „elvérző" kórház (és fenntartója) kormányzásuk esetén ezúttal nagyobb sikerrel jár. Hiller azt felelte: a gép- és műszerparkbeszerzést, illetve az onkoradiológiai fejlesztést meg tudja ígérni. A címzett támogatásról azonban felelőtlenül nem akarja azt mondani, hogy „persze, legyen csak". Nem zárja ki, pályázni kell.
(A szocialista pártelnök Kisalföldnek adott interjúját lapunk hétfői számában olvashatják.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciusi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom