Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Autótisztasági hónap Moszkvában

A moszkvai hatóságok "autótisztasági hónapot" hirdettek, amelynek keretében a rendőrség megbüntethet minden olyan autóst, akinek koszos az autója. A moszkvai autósok körében persze egyáltalán nem népszerű az intézkedés. Úgy vélik: egyszerűen csak egy újabb indokról van szó, amellyel pénzt sajtolhat ki belőlük a közlekedési rendőrség.
Az autósok azt mondják: csak akkor sértenek törvényt, ha a rendszámtábla olyan koszos, hogy nem olvashatók rajta a számok.

A közlekedési rendőrök azonban gyakran kihasználják, ha egy vezető kevésbé tájékozott, és nem létező, kitalált törvénysértésekért is büntetést szabnak ki, vagy "engedik" lefizetni magukat - állítják az autósok.

A moszkvai rádiók autós programjaiban így arra bíztatják az embereket: szegüljenek ellen a rendőröknek, ha ilyen törvénytelen indokkal próbálják megbüntetni őket.

Az persze kérdés, hogy pontosan mi is számít koszosnak a hatóságok szerint. Az Izvesztyija napilap internetes oldala mindenesetre megkérdezte olvasóit.

Nem reprezentatív felmérésükből az derült ki, hogy az emberek 46 százaléka szerint akkor számít koszosnak egy autó, ha nem lehet elolvasni a rendszámát. 23 százalék szerint akkor piszkos egy autó, ha valaki már beleírta a porba: "moss le".

Az emberek 22 százalék úgy gondolja, akkor koszos egy gépkocsi, ha már nem lehet megmondani milyen színű. Kilenc százalék azonban kitart amellett, hogy egy autó akkor piszkos, ha nem lehet látni a vezetőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden zsák homok után számláznak

Az árvízi védekezés a becslések szerint 20 milliárd forintba is belekerülhet. A költségeket az állam… Tovább olvasom