Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Autópályákon fosztogató bandát kaptak el

Autópályákon fosztogató bandát számolt fel a rendőrség; a gyanúsítottak az esetek többségében pihenőhelyeken rongálták meg autók kerekeit, majd a sértettől, miközben kereket cserélt, értékeket loptak el a nyitva hagyott járműből - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatóságnak bűnügyi főosztályvezetője kedden Budapesten.
A kilenc tagú csoportból nyolcan koszovói albánok, akik életvitelszerűen tartózkodtak Magyarországon, társuk magyar állampolgár. Közülük hét embert elfogtak, kettő ellen országos elfogatóparancs van érvényben.

A gyanúsítottak főként az országon átutazók sérelmére követették el a bűncselekményeket. Módszerük az volt, hogy megrongálták a sértettek járműveit, követték őket, majd amikor a sofőr - észlelve a problémát - megállt és nekilátott a hiba elhárításának, a kocsiból értékeket tulajdonítottak el - mondta a sajtótájékoztatón Urbán Zoltán.

Közlése szerint a magyarországi autópályákon 2010-től ez év áprilisáig mintegy négyszáz ilyen jellegű bűncselekmény történt. Azok felderítésére, a hasonló módszerrel elkövetett lopások megakadályozására az ORFK vezetése április elején állított fel nyomozó csoportot. Munkájuk eredményeként az autópályákon megszűnt az ilyen jellegű lopássorozat - jelentette ki a bűnügyi főosztályvezető.

Sztancsik László, a nyomozással megbízott csoport vezetője elmondta, hogy a tolvajbanda ellen "üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, jelentős értékre elkövetett lopás bűntett" megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A kilenc embert harminc bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg. Az összes kárérték meghaladja a tízmillió forintot - közölte.

A sajtótájékoztatón közreadott háttéranyag szerint a gyanúsítottak közül jelenleg öten vannak előzetes letartóztatásban. Egy ember lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, a hetedik házi őrizetben van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁSZ: a közalapítványok nem jó gazdák

A kormány által létrehozott közalapítványok a számukra meghatározott célokra használták fel a költségvetési támogatásokat, de nem voltak "jó gazdák". Tovább olvasom