Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Autóban maradt egy 6 hetes csecsemő

Autóban ragadt egy 6 hetes csecsemő vasárnap délután Budapest V. kerületében, miután szülei véletlenül bezárták az ajtót.


A kicsit megfigyelésre kórházba szállították. A szülők azért szálltak ki a kocsiból, hogy kivegyék kisbabát, az autó azonban bezáródott. Próbálták kinyitni, de nem tudták, ezért értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök zárszakértőt hívtak, addig a szülőkkel együtt folyamatosan figyelték a csecsemő állapotát. A zárat végül pár perc alatt sikerült kinyitni - tájékoztatott Medved Viktor rendőrségi zárszakértő. Hozzátette: a kicsi körülbelül fél órát tölthetett a kocsiban. A mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Imcsi 2009. augusztus 06. 22:14
  „..."Mert mutas két olyan kocsit,aminek ha nekinyitja a a másik az ajtaját,akkor az hozzáér az üveghez...."
  Mutatni nem tudom, de leírom: ha én kinyitom a Renault Master ajtaját, annak hátsó sarka egy személyautó ajtóüvegének magasságában van!”
 • 37. Köcsög 2009. augusztus 04. 07:35
  „Bugyortudor.

  Látod,ez is egy hír ebben a formában.Bizonyára megtörtént,és bizonyára röpködtek is a szilánkok,viszont valamit rosszul néztél,és így már nem hiteles a sztori.
  Mert mutas két olyan kocsit,aminek ha nekinyitja a a másik az ajtaját,akkor az hozzáér az üveghez....
  Fizikai képtejenség.Minden autónak domború az ajtaja,a szélső pontja a másik kocsi ajtóközepéhez ér ha rányitják,ezért is vannak a díszlecek,meg a műanyag csíkok az ajtók közepén.
  Szóval kizárólag úgy lehet nekinyitni a másik kocsi üvegének az ajtót,ha van köztük legalább 60 cm magasságbeli különbség,de abban sem vagyok biztos...
  Szóval minden hírnek a hitelesség az alapja,attól lesz hír egyáltalán.Tehát nekem életszerűtlen,ezért sem hiszem el....Ennyi.”
 • 36. bugyortudor 2009. augusztus 04. 00:26
  „Én is azt gondolom, hogy a történet fel lett fújva ici-picit. (Újságírás szabályai) Az autó bizonyára árnyékban volt, mert ha a tűző napon lett volna, akkor azt megírták volna nagy betűkkel. Mivel árnyékban volt, úgy már nem olyan drámai a hír, hát nem kell megemlíteni sem, mert az olvasó úgyis azonnal arra fog gondolni, de a gondolatokért az újságíró nem felel, ergo...... Szóval nem kell mindent szó szerint elhinni amit olvasunk.

  Ezen kívül én kb. 3 hónapja láttam egy esetet. Gyerekem ovistársát hozták oviba reggel, anyuka leparkolt a parkolóban, és hogy, hogy nem, nekinyitottak a sofőr oldali ajtónak egy másik kocsiajtót és az üveg annak rendje és módja szerint betört. Valóban szilánkosra tört, és javarészt egyben is maradt, csakhogy szinte abban a pillanatban mintha robbantották volna (szólt is nagyot) repültek a szilánkok. Az anyukának még a naprágjában, de még a bugyijában is szilánk volt, és még a hátsó ülésre is jutott belőle, holott egy biztonságos, nem is régi autóról van szó.

  B.”
 • 35. AHA.. 2009. augusztus 03. 18:30
  „pancser
  Hol írtam, hogy hülyék?
  Idézz!A mellébeszélésed nem érdekel.”
 • 34. pancser 2009. augusztus 03. 18:14
  „AHA! Miért feltételezed a szülőkről, hogy hülyék? Nem kéne a napon lenni annyit, mert úgy is napszúrást lehet kapni és elfelejteni a logikus gondolkodást, ha valaki nem szorul be az autóba!”
 • 33. Sophia 2009. augusztus 03. 15:44
  „Esther!
  Köszönjük a figyelmeztetést!:-)

  Szerintem ez egy felesleges cikk volt!Csak oldaltöltelék!
  Nem történt baj,a baba is megmenekült és az autó is egyben maradt.Mi a frász a hírértéke ennek??”
 • 32. Esther 2009. augusztus 03. 15:03
  „moderálva off”
 • 31. Köcsög 2009. augusztus 03. 14:57
  „Becsület.

  A cikket mégcsak figyelmesen sem kell olvasni,hogy kiderüljön,a kicsi mintegy fél órát tartózkodott a kocsiban....Az árnyékot nem tudom,lehet hogy nem is sütött a nap,vagy esett az eső.Sőt,ha a gyerek nem kezdett el bőgni,hanem csak gügyögött tágra nyílt szemekkel,miközben telecuccolta a pelust,és láthatóan élvezte a helyzetet,akár el is mehettek volna addíg vásárolni a szülők,azalatt talán még a jó megoldás is eszükbe jutott volna.
  Na ne már....”
 • 30. otromba 2009. augusztus 03. 14:41
  „F É L Ó R A Á R NY É K B A!
  Nem kell szétszedni az autót egyszerre! A szülők jól cselekedtek!Szerintem a bajt meglátták volna az ablakon
  keresztül. Akkor ha lett volna valami biztos,hogy másként cselekednek.
  Én nem hibáztatom őket.Mindenkível megtörtént ilyen vagy hasonló dolog.”
 • 29. Becsület 2009. augusztus 03. 12:52
  „Kedves AHA.!
  No ez a fontos! Én biztos vagyok abban, hogy a szülőknek ez egy nagy lecke volt! Nem kell mindjárt a másiknak esni, mert a teljes valóságot csak az tudja, aki ott volt!
  Kellemes napot, jó hangulatot!”
 • 28. AHA.. 2009. augusztus 03. 12:25
  „Becsület
  Az igaz, hogy menet közben is meleg, de azért általában letekerik az ablakot résnyire, vagy használják a befúvókat.Végül is tökmindegy már, nem kell túllihegni. Szerencsére nem történt tragédia.”
 • 27. Becsület 2009. augusztus 03. 12:19
  „Kedves 26. hozzászólás AHA.. 2009.08.03. 12:11 !
  Az autó menet közben is meleg! Ha csak nincs légkondi! De még mindig nem derült ki, hogy az autó árnyékban állt -e és a csecsemő meddig volt az autóban. Amúgy pedig van közöm az eü. -höz, nem udvaros vagyok.”
 • 26. AHA.. 2009. augusztus 03. 12:11
  „Becsület
  Ha kint 36 fok van, az autóban pillanatok alatt kb. 60.
  Egy csecsemőnek nagyon rövid idő alatt akár halálos is.
  Itt nem arról van szó, hogy belerúgni a szülőkbe, hanem arról, hogy nem a legnyilvánvalóbb és leggyorsabb módját választották a mentésnek.Senki nem akar szerintem beléjük rúgni, de amíg telefonálgattak, annyi idő altt meg is lehetett volna oldani a dolgot.”
 • 25. Becsület 2009. augusztus 03. 12:06
  „Tessenek mán mondani! Mennyi ideig volt a csecsemő az autóban!? Bizonyára nem tudatosan cselekedtek a szülők, hanem véletlen történt!!?. Akó meg mén tetszenek így megnyilatkozni? Jó belerugni a másikba, tessenek mán mondani!??”
 • 24. Köcsög 2009. augusztus 03. 11:59
  „Nem gonoszkodás kérem.Csak sajnos ez az ország a hülyék és ostobák gyülekezete.Hogyne persze,pánikroham.Ha volt már pánikrohama,akkor kb tudhatná hogy akkor nem hogy rendőrséget nem hív fel valaki,hanem blokk,oszt passz.
  A logikátlanságot meg nem szükséges pánikkal és egyebekkel indokolni.
  Vajon mi lehet annál fontosabb,hogy a karonülő bezáródik egy kocsiba,és én nem vágom ketté azonnal az egészet ha kell.Na ezt hívják ösztönnek.Ha viszont tud valaki ilyenkor venni egy nagy levegőt,és végiggondolja a dolgot,akkor nem feltétlenül az a megoldás hogy riasztom a katasztrófavédelmet meg a terrorelhárítást.Ennyi.”
 • 23. tgmt 2009. augusztus 03. 11:41
  „"Köcsög" !
  arra nem is gondol, hogy vannak egyes emberek akik pánikot kapnak és nem tudnak logikusan cselekedni és örül ha a rendőrséget feltudja hívni! nem kell mindig gonoszkodni...”
 • 22. rebetli 2009. augusztus 03. 10:49
  „Nem kell szétbarmolni az autót fél óra miatt!Kibírja a gyerek is,meg a szűlő is ezt a rövid időt.Ezért miért kell
  orvoshoz vinni?Ezt nem értem!Mackó,vagy egy csádé kell ilyenkor!Nem bíztos,hogy a tűző napon volt az autó.”
 • 21. Köcsög 2009. augusztus 03. 09:44
  „Én még akkora gyereket nem láttam,akinél nem találnék egy ablakot ami elég távol van tőle ahhoz,hogy ha beverem,az kárt okozzon benne.
  Itt arról van szó,hogy néztek ki okosan a fejükből,és a marhája inkább hívták a járőrt meg a zárszakértőt.
  Amúgy mekkora hír.Kb 15 ilyen eset van naponta az országban,csak a többiek gondolkodnak,és nem töketlenek.
  Amúgy ritka az olyan autó,régi vagy új,amin nincs az ún. "elefánt" abalak,mégha a maiakban nyilván nem nyitható hanem fix.Na azt kell beüttni,oszt a gyerek máris szabad.Ennyi.”
 • 20. csajszi23 2009. augusztus 03. 09:41
  „Na ez a baj! mert pl ha légzsákos a kocsi akkor már nem is utazhat elöl a gyerek!!!!!”
 • 19. Zsuzsi21 2009. augusztus 03. 09:35
  „Menetiránynak háttal van a hordozó ha anyósülésnél bevágod az ablakot szerintem semmi probléma nem lett volna..de persze sosem lehet tudni..mindenesetre én nem pacáztam volna rajta”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorbaleset: 29 éves férfi a helyszínen meghalt

Meghalt egy motoros vasárnap, miután összeütközött egy autóval a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei… Tovább olvasom