Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Ausztria és Magyarország uniós segítséget kér az emberkereskedők ellen

Ausztria és Magyarország segítséget kér az Európai Uniótól a magyar-szerb határ védelméhez, az emberkereskedők tevékenységének megfékezése érdekében
Ausztria és Magyarország segítséget kér az Európai Uniótól a magyar-szerb határ védelméhez, az emberkereskedők tevékenységének megfékezése érdekében - közölték kedden lengyel EU-elnökségi források. A két ország belügyminisztere közös levélben kérte az uniós segítséget.

A 27 EU-ország belügyminisztere csütörtökön tart tanácskozást Brüsszelben, és a megbeszélés egyik napirendi pontja a magyar-osztrák közös kérelem ügye lesz. Az EUObserver uniós hírportál, amely közlése szerint látta is a segítségkérő levelet, azt írta: az utóbbi időben jelentősen megnőtt azoknak az arab, illetve ázsiai illegális migránsoknak a száma, akiket becsempésztek a schengeni térségbe.

A levél szerint főképp Afganisztánból, Pakisztánból, Indiából, Szomáliából, Iránból, illetve Irakból érkezettekről van szó. Az osztrák és a magyar belügyminiszter a levélben figyelmeztetett arra, hogy a probléma tovább súlyosbodhat, ha az EU nem lép fel ellene.

A két ország kérte a tagállamok, valamint a Frontex - az EU külső határainak védelmét segítő uniós ügynökség - és az EU-országok rendőri szerveinek együttműködését szolgáló Europol nagyobb közreműködését. Diplomáciai források szerint a magyar-szerb határon - az ember-, fegyver- és kábítószer-kereskedelem egyik balkáni útvonalán - ez év január és augusztus között 20 százalékkal nőtt az elfogott illegális határátlépők száma az előző esztendő azonos időszakához képest. Csak az elmúlt hetekben több mint 150 ilyen illegális migránst fogtak el Ausztriában, és mintegy 200-at Magyarországon.

Olvasóink írták

  • 2. Gomboc 2011. szeptember 20. 23:17
    „http://euobserver.com/22/113679”
  • 1. Gomboc 2011. szeptember 20. 22:59
    „Na most aztán van ám kapkodás. Ezt hozta schengen. Kivel fogják megerősíteni a határokat? Határőrség már nincs, a rendőrök meg így is kevesen vannak. Talán majd jönnek az Uniós ,,kollégák"?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Rossz helyen van ez a kocsi˝ - költözik a Zöld Pardon?

A Zöld Pardon vezetősége szerint nem lenne jó megoldás a szórakozóhely elköltöztetése a Rákóczi… Tovább olvasom