Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Audi: tíz éve Győrben

A győri Audi Hungaria Motor Kft. kedden ünnepelte fennállásának tízéves jubileumát. A vállalatot 1993. február 18-án alapította az Audi AG. A jubileumi évet rendezvényekkel ünnepli a vállalkozás.
Mint az közismert, annak idején a választás számos európai ipari telephely vizsgálata után esett Győrre. Mindössze egy évvel a beruházás megkezdését követően, 1994-ben ünnepélyesen felavatták a motorgyárat, és megkezdődött az akkoriban új, négyhengeres, ötszelepes motorgeneráció sorozatgyártása. Három évvel később, 1997-ben elindult a hat- és nyolchengeres motorok sorozatgyártása is. 1998-ban a vállalat gyártási profilja az Audi TT Coupé, majd 1999-ben az Audi TT Roadster sportkocsik összeszerelésével bővült.

Győrben 2001 óta a vállalat motorfejlesztő központja sorozatgyártást támogató fejlesztési és gyártástervezési feladatokat végez. A győri Audi tíz év alatt az Audi-konszern központi motorszállítójává vált.
Jürgen Lunemann, az ügyvezetés elnöke úgy fogalmazott a jubileum alkalmából: „Az Audi Hungaria kiemelkedő teljesítményével fontos gazdasági tényező az Audi-konszernen belül, a vállalat hozzájárult a magyar gazdaság fejlődéséhez, és továbbra is innovatív, jövőorientált vállalatként folytatja működését Magyarországon."

Tíz év alatt a győri gyárban több mint hat és fél millió motort gyártottak, a járműgyártás területén pedig 1998 áprilisa, a sorozatgyártás megkezdése óta 2003 februárjáig összesen 236 ezer sportkocsi készült, melyből 135 ezer TT Coupé, 66 ezer TT Roadster és 35 ezer Audi A3/S3 volt. A vállalat összberuházásának értéke Győrben a megalakulása óta eléri a másfél milliárd eurót.
Az Audi Hungaria Motor Kft. jubileumi évét számos rendezvénnyel ünnepli. A vállalat tízéves fejlődésének bemutatására „nyílt napot", sportnapot, kiállításokat és ünnepségeket rendez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honlap külföldön élő magyaroknak

A MagyarOnline.net szerkesztői maguk is külföldön élő magyarok. A… Tovább olvasom