Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Átváltoztattuk Százné Nagymihály Erzsébetet

Ez alkalommal befejeződik Átváltoztatjuk játékunk, utolsó nyertesként a szegedi Százné Nagymihály Erzsébetet ismerhetjük meg, aki a Démász ügyviteli alkalmazottjaként dolgozik. A negyvenhat éves asszony maximalistának vallja önmagát, és bízunk benne, hogy elvárásainak meg tudtak felelni többnapos szépségkúránk szakemberei is. Mindannyian ezen dolgoztunk.
Előtte...
Elfáradtam már, az az igazság. Lehet, hogy a kor? – vetette fel félmosollyal marketinges kolléganőmnek játékosunk, mialatt a fotóhoz igazgatta ruháját, hol leült, hol pár lépést téve mozdult az optika irányába, közben könnyedén folytatta a csevegést: reggel fél ötkor kelek, szeretek kényelmesen készülődni, majd elkészítem a családom reggelijét, és hétre megyek dolgozni.

– Fél ötkor? – jajdultunk fel szinte egyszerre, jött a kedves mosoly, és nyertesünk, Százné Nagymihály Erzsébet bólintott. – Maximalista vagyok önmagammal szemben, tökéletesen szeretném ellátni a feladatom: főzök, mosok, takarítok, és a napi nyolc óra munka után otthon ott folytatom, ahol abbahagytam. Emellett pedig igyekszem jól kinézni, valahogy mindig összeszedem magam. Ahogy javul az idő, rohanok ki a kertbe, ugye törekedni kell, hogy ez is, az is haladjon. Idős édesanyám egyre betegebb, őt is segítem. Lelkiismeretes vagyok, 23 éve vagyok férjnél, és azóta mindennap főztem! Azt szoktam viccesen mondani: szabad rabszolga vagyok, én döntöm el, hogy reggel ötkor, vagy este tízkor rántom-e be a levest. És bizony előfordul, hogy este nyolckor még a másnapi ebédet készítem. Hozzátartozik, hogy nem hajt senki, párom és húszéves nagyfiam ott segít, ahol kérem, és ahol tud.

Íme a gyorsan felvázolt napi leltár – asszonysorsból és nőiességből, a kapott és vállalt feladatokból. Közben pedig villog a vaku, és folytatódik Átváltoztatjuk sorozatunk, melyben a szépségről, az ízlésről és az összhangról próbálunk példát adni. Merthogy ennek is bele kell férnie egy nő életébe. – Az én koromban egy asszonynak már kialakult stílusa van, valójában nem is azt vártam, hogy átalakítsanak, hanem a határaimat, lehetőségeimet kerestem, azt, hogy mi mindent tudnak még formálni rajtam a szakemberek – tette hozzá nyertesünk, aki – bevallása szerint – nem azért sminkeli magát naponta, mert ettől fiatalabbnak és szebbnek tudja önmagát, hanem mert fontos, hogy annak érezze magát.

... és utána. Fotók: Schmidt Andrea, Karnok Csaba
Na, itt már a kiismerhetetlen női lélek labirintusába tévedtünk, amely valójában könnyen érthető és megfejthető, csak kulcs és türelem kell hozzá. – Minden nő azért öltözik fel szépen, mert tetszeni akar. Elsősorban önmagának – mondja Erzsébet. A rossz nyelvek és legendák szerint azonban a nők inkább egymásnak öltöznek, de erről majd máskor.

– Mivel játékosunk klasszikus női alkat, és nem konfekcióméret, ezért számára a vásárlás nem egyszerű feladat. Mindkét ruhaválasztásnál a széles csípő és a keskeny vállak ellensúlyozására, kiegyenlítésére törekedtem – fogalmazott Radics Edit stylist, akinek választása ezért esett a keresztbe csíkos, könnyed pólóra és a világos színű blézerre, ami szélesíti és erősíti a felsőtestet. A hasonló alkatú hölgyeknek is ilyen megoldásokra érdemes törekedniük. Edit egy úgynevezett színkártyával is megajándékozta játékosunkat, melynek segítségével majd kiválaszthatja a tél típusának megfelelő, előnyös színű ruhákat. A szépségszalonban oxigénes arcfiatalítással, botox hatóanyagú szérummal, krémekkel, valamint gépi masszázzsal frissítette nyertesünk arcát Tóth Ildikó Európa-bajnok sminkmester, majd a vendég kérésére zöldes árnyalatú sminket és csókálló rúzst tett fel.

– Erzsébet festett vörös hajszínét sötétebb árnyalatú vörösre váltottam, majd világosabb vörös tincseket melíroztam a hajába – magyarázta Tóth Endre fodrász, aki a közelgő nyarat szerette volna megidézni, és az arcvonásokat lágyítani a kevert hajszínnel. Mivel nyertesünk tudatosan készült a játékra, és előre, a könnyebb átalakítás kedvéért növesztette haját, szakemberünk annak hosszát meghagyva, a tetejét viszont rövidebbre vágva készített könnyen kezelhető, laza frizurát. És hogy nyertesünk hogyan készülhetett tudatosan előre a játékra?

Mert már februárban, második nyertesnek kiválasztottuk, ám Erzsébet akkor éppen férjének kedveskedett egy hétvégi, reneszánsz karneváli utazással. Előre lekötötték az utat. Az élet apró örömeinek fontosságát említi játékosunk. Az jelent számára boldogságot, ha örömet szerezhet szeretteinek.

Ez alkalommal azonban előfizetőnk önmagának szeretett volna kedveskedni, mi pedig búcsúzóul csak annyit mondhatunk: jó választás volt, és gratulálunk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

egy-egy gól mindenütt

Tovább olvasom