Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Átvágják az elkerülő utat

Sopronban az elkerülő út Koronázó-dombi kereszteződésénél szerdán a határ felé vezető oldalt felvágják. Így az autósok kézi forgalomirányítás mellett haladhatnak. A munkálatok várhatóan október végéig tartanak.
Újabb közlekedési gócpont, fennakadás várható Sopronban szerdától. Ekkor zárják le ugyanis az elkerülő út Koronázó-dombi kereszteződésében az egyik útpályát. A határ felé vezető oldalon várhatóan október 20-ig dolgoznak. A korlátozás ezután sem szűnik meg, mert átvonulnak a másik oldalra. A munkálatok az előzetes tervek szerint október 27-ig tartanak. A lezárásra a csatorna-korszerűsítés miatt van szükség, ugyanis a Koronázó-dombról gravitációs technológiával erre vezetik majd el a szennyvizet.
– Ezen a szakaszon három földgázvezeték is fut, a szolgáltató ugyanakkor nem tudta pontosan meghatározni, hogy milyen mélységben. Így a sajtolásos technológia nem jöhetett szóba – magyarázza Vargáné Korompay Dóra projektmenedzser, hogy miért kell felbontani Sopron egyik legforgalmasabb útját. – Elterelésre nincs lehetőség. Így maradt a felbontásos technológia. A terveink szerint a kivitelező naponta reggel hét és este hat óra között dolgozik majd, úgyhogy ebben az időszakban kézzel irányítják a forgalmat. A közel háromméteres gödröt éjjelre visszatemetik, ekkor az autósok harminc kilométeres sebességkorlátozás mellett közlekedhetnek. Az aszfaltozás idején – várhatóan ez két napig tart – nem temetik vissza a területet. Ebben az időben éjjel is megmarad a félpályás lezárás. A lámpás irányítás helyett azért választottuk a kézi terelést, mert a munkatársak figyelik, hogy melyik irányból nagyobb a forgalom, és akkor azt engedik tovább.
Vargáné Korompay Dóra elmondta, a változásokról időben értesítik a soproniakat. Majd hozzátette, tudják, mekkora felfordulással jár a kivitelezés, ezért az autósok és az erre járók megértését kérik.

Nyolcvan százalékos a készültség

A Sopronban 2004 szeptemberében elkezdődött csatorna-korszerűsítési program a végéhez közeleik. A közel ötmilliárd forintos projekt készültsége nyolcvan százalékos. Bánfalva és Tómalom környéke gyakorlatilag már elkészült. Már csak a Várkerület és környéke van hátra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres kísérleti atomrobbantást hajtott végre Észak-Korea

Észak-Korea sikeres föld alatti kísérleti atomrobbantást hajtott végre - közölte hétfőn a KCNA… Tovább olvasom