Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Átúszták a Fertőt

Immáron ötödik alkalommal úszták át az elmúlt szombaton a Fertőt. Közel százan ugrottak a vízbe, hogy az öt kilométer leúszásával próbára tegyék erejüket, majd megérkezzenek a fertőrákosi öbölbe.
– Reggel már lefutottam kilenc kilométert, azután Pinnyéről kerékpárral jöttem el Fertőrákosra – mondja a kiérkezés után Zombó Péter, aki családjával vett részt a Fertő-átúszáson. – A nap levezetéseként pedig szintén biciklivel fogok hazamenni. A víz egyébként nagyon kellemes volt, azt tapasztaltam, hogy az osztrák oldalon hidegebb volt, mint itt, Fertőrákoson. A családom is élvezte az úszást, szerencsémre eddig mind az ötször itt tudtam lenni. Természetesen a Balaton-átúszásra is elmegyünk, és augusztusban szeretnénk részt venni a horvátországi Porec városában megrendezendő tengeri úszáson.
A szombati Fertő-átúszáson közel százan vettek részt. Boninsegna Ferenc főszervező lapunknak elmondta, a legfiatalabb induló tizenkettő, míg a legidősebb hatvanöt éves volt. – Az ország minden részéről, összesen harminc településről jöttek el a Fertő tóra. De voltak itt szlovák, német, angol, holland és olasz indulók is – tette hozzá. – A Balaton-átúszás után a Fertő tavi a második legnagyobbá nőtte ki magát. Sajnálatosnak tartom viszont az osztrák oldali érdektelenséget, ugyanis többszöri személyes próbálkozás ellenére sem sikerült rábírni őket arra, hogy az ottani sportbarátok csatlakozzanak a rendezvényünkhöz. A magyarok viszont ott voltak a tavalyi Fertőmeggyes–Ilmic közötti úszáson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miroslav Klose a VB-gólkirály

A német Miroslav Klose 5 góllal lett a 2006-os VB gólkirálya. Tovább olvasom