Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Átszervezés a rendőrségnél

Átszervezés a rendőrségnél

Csaknem 420 embert érintő átszervezést jelentettek be csütörtökön a rendőri szerveknél, több osztály jogutód nélkül szűnik meg. Várhatóan szeptember végén fejeződik be a rendőrség átalakítása - értesült az MTI Hírcentrum csütörtökön.

mti - 2012.08.09. 20:40
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az M1 csütörtök esti Híradójában elhangzott: a Belügyminisztérium megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni egységeit, illetve az NNI gazdaságvédelmi főosztályát. A megszüntetett osztályokon dolgozó rendőröknek kerületi, illetve Pest megyei kapitányságokon ajánlottak fel nyomozói vagy vizsgálói beosztásokat. A felszámolt osztályok feladatait a rendőrség más szervezeti egységei veszik át.

Seres Andrással, a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályának vezetőjével is csütörtök délelőtt közölték, hogy átszervezés miatt megszűnik a munkahelye. Negyvenkét beosztottjának a váci, a ceglédi, a nagykátai és a monori kapitányságon kínáltak fel nyomozói beosztást. A Híradó szerint a rendőröket felkészületlenül érte az osztály megszüntetése. Az épületben pszichológusok és orvosok álltak készenlétben, hogy segítsenek, ha valaki nem tudja feldolgozni a hírt.

Az NNI szervezett bűnözés elleni szolgálata és a gazdaságvédelmi főosztálya is jogutód nélkül szűnik meg. A BM tájékoztatása szerint a szervezett bűnözés elleni szolgálat tagjai a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál, a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságnál és a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központban kapnak feladatot, 96 gazdaságvédelmi nyomozónak kerületi rendőrkapitányságokon ajánlottak fel nyomozói vagy vizsgálói beosztást.

A BM korábban azt közölte: a rendőrséget azért kell átszervezni, hogy megszüntessék a párhuzamosságokat - hangzott el a Híradóban. A tudósításban hozzáfűzték: a közleményekben arról nincs szó, hogy ennek van-e köze a júniusban őrizetbe vett vállalkozó és a velük kapcsolatban álló rendőrtisztek ügyével.

Az NNI gazdaságvédelmi főosztályán, illetve a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályán dolgozó rendőröknek öt napjuk van arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e a felkínált új beosztást. Ha nem fogadják el, megszüntethetik a szolgálati viszonyukat. A csütörtöki átszervezés 418 rendőrt érint. A BM azt közölte: a rendőrség átszervezése várhatóan szeptember végére fejeződik be - hangzott el a Híradóban.

Pintér Sándor belügyminiszter a Népszabadság július 7-i számában beszélt arról, hogy lesznek személyi és szervezeti változások a rendőrségnél, de ezek nem feltétlenül állnak majd ok-okozati kapcsolatban a közelmúltban kirobbant korrupciós üggyel. A miniszter akkor úgy vélte, nem maradhat meg a jelenlegi keretek között az NNI sem, amely megalakítása óta létszámát, feladatait és jogosítványait tekintve is jelentősen bővült, "de ez nem párosult a hatékonyság javulásával".

Pintér Sándor július közepén a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Papp Károly vezérőrnagyot, aki feladatát az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetőjével együttműködve látja el, a miniszteri biztos tevékenységét a belügyminiszter közvetlenül felügyeli. A rendőrség átszervezésének meghatározó célja az ORFK stratégiai és operatív tevékenységének szétválasztása - írta korábban a BM.

Július közepén bocsátották közigazgatási egyeztetésre azt a javaslatot, amelynek értelmében a BM összevonná az NNI-t és a Készenléti Rendőrséget. A BM akkori közleményében azt írta: az NNI továbbra is a nemzetközi és az országos jelentőségű, illetve a több megyére kiterjedő bűncselekmények nyomozását fogja végezni a Készenléti Rendőrségen belül, részben megváltozott feladatkörrel, áttekinthetőbb szervezetben.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 13 hozzászólás
Moderálásra küldöm 13. Ambar 2012.08.10. 20:34

Szinte vártam már hogy mikor lesz ilyen lépés!Még a végén eljutottak volna az eredményhez ha hagyják.Na akkor nagy bajba került volna a fő irányító..!Olaj ügynél is ez történt.Így aztán nem találták az olajjal megtöltött tartályvagonos szerelvényt.Mintha a föld nyelte volna el !Hiába túl nagy ország vagyunk, főleg vasúton ahol az értékes rakományok könnyen tűnhetnek el.Főleg ha megtiltják hogy valaki észrevegye őket.Lehet hogy az alvilág diktálja kit hova tegyenek :félre !!!,Mert túl sokat tud!!!!

Moderálásra küldöm 12. Mankapunka 2012.08.10. 16:20

Hullik szét a hazátok,és ezt hagyjátok?

Moderálásra küldöm 11. iux 2012.08.10. 15:00

Olajos Pintér Sándor meghuzta a féket!
Tul jol dolgoztak a fiuk!
A többi csak blabla!

Moderálásra küldöm 10. nága 2012.08.10. 13:50

Nem az átszervezés lenne a legfontosabb, hanem, hogy további maffiózókat és nagybani bűnöző vállalkozókat fogjanak el. Ne ezen a mostani ügyön rágódjanak évekig.

Moderálásra küldöm 9. @Gabben 2012.08.10. 11:26

megszűnik átalakul átszerveződik minden ebben az országban ami nem NARANCS hívő nem isteníti Zorbán császárt............

Moderálásra küldöm 8. Tündenéne 2012.08.10. 10:32

Hát ez minimum gyanús, pont azokat az egységeket megszüntetni, amik korrupciós meg gazdasági ügyekben nyomoztak? :) legalább kevésbé feltűnően kellett volna csinálni, ejjj :D

Moderálásra küldöm 7. onem 2012.08.10. 10:05

a gazdasági rendőrség pártfüggetlenül működött és ez valakiknek - akik döntési helyzetben vannak - nagyon fájt...

Moderálásra küldöm 6. bojtár 2012.08.10. 09:51

Kollektív bűnösség? Brutális leszámolás a rendőri állományban

A Belügyminisztérium megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni egységeit, illetve az NNI gazdaságvédelmi főosztályát. Azt állítják, az átszervezésnek nincsen köze V. László az éjszaka császárának és az őt fedező rendőrök büntetőügyéhez.

Elkezdődött a rendőrség szervezeti átalakítása annak kapcsán, bár ezt a Belügyminisztérium cáfolja, hogy több rendőr is érintetté vált a V. László ügyében. Az éjszaki élet császárát bűnszervezet irányítójaként elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A nyomozás eddigi adatai szerint V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek ,,illegális rendőri védelem" alatt álltak, vagyis nem ,,illett" razziázni az említett vendéglátóipari-egységekben.

A jelenség több mint egy évtizedes. Úgy tudjuk, hogy a rendőri állományon belül már 1998 óta suttogtak a védettségek alatt álló Vizo-helyekről.… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 5. HarconaMarcos 2012.08.10. 09:21

Esetleg nem volt kedvük tovább bogozni, hogy 90, 80, vagy 70 százalékban kapják-e a fizetést a maffiától. Már, nem összegszerűen értem, mert az többszörös szorzóval ment, ha jól értettem.

Moderálásra küldöm 4. acsali 2012.08.10. 09:01

Ha a verebek más ágra ülnek át, még nem válnak cinegévé!


13 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...