Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Átrendezett erővonalak képviselik a város érdekeit

A soproni fideszes városvezetés miként tudja érvényre juttatni és hatékonyan védeni érdekeit a szocialista kormányzattal szemben olyan kiélezett helyzetben, amikor az ellenzék gyakorlatilag nem áll szóba a kormányfővel, Gyurcsány Ferenccel? E kérdésre vártunk feletetet Sopron egyéni országgyűlési képviselőjétől, Firtl Mátyástól.
– Ha hiszünk a demokráciában, mert Gyurcsány Ferencnek már nem hihetünk – aki egyébként önkormányzati miniszterével ellentétben először azt nyilatkozta, hogy a helyhatósági választások után a kormánynak együtt kell működnie a megyékben és a megyei jogú városokban sikert aratott fideszes vezetéssel –, akkor megkerülhetetlen, hogy az adott uniós területfejlesztési pénzek az érintett ellenzéki vezetésű településekhez is kerüljenek – jelentette ki Firtl Mátyás, Sopron egyéni országgyűlési képviselője (Fidesz–KDNP).

– Pontosan azért, mert a regionális területfejlesztési tanácsokat a megyei közgyűlések elnökei, a megyei jogú városok polgármesterei, illetve a kistérségek településeinek delegáltjai alkotják. Pk mind demokratikus módon megválasztott politikusok, nem pedig pártkatonák, akiket a kormányzat küld. Tévhit, hogy az unió a forrásokat a pártoknak adja, a forrásokat az ország kapja. Úgy gondolom, hogy az uniós kontroll hathatós lesz. A szocialisták által gyakran hangoztatott, egyébként látszólagos helyzeti előny ellenére az elmúlt négy évben Sopron éppúgy eladósodott, mint az ország.
– Másrészt a Fidesz és a KDNP vezetői valóban nemkívánatos személynek minősítették a kormányfőt. Ez annyit jelent, hogy a miniszterelnök napirend előtti felszólalásaihoz, 20–30 perces monológjaihoz nem vagyunk hajlandók statisztálni, utána viszont részt veszünk a parlamenti munkában – folytatta Firtl Mátyás. – Természetesen ott leszünk a II. Nemzeti Fejlesztési Terv jövő heti vitanapján is, ahol magam a KDNP-frakció vezérszónokaként fejthetem ki véleményemet és érveimet. Minden területen keményen fogjuk képviselni a soproni régió és a megye érdekeit. Elképzeléseink kihatnak nemcsak Sopron, hanem a vonzáskörzet, sőt, azon túl a megye és a régió fejlődésére: gondoljunk csak az M9-es út tervére vagy a M85-ös út korszerűsítésére. A GYSEV fejlesztésének is nagy szerepet szánunk, hiszen Sopron mellett a burgenlandi, a vasi, illetve a zalai kis- és középvállalatok számára biztosít határon átnyúló szállítmányozási lehetőséget az Adriától egészen a Baltikumig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen színházba járna szívesen?

Tovább olvasom