Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Átmenetileg bezár a zalaszentgróti termálfürdő

Pénzhiány miatt január elejével négy hónapra bezárják a zalaszentgróti termálfürdőt.

A vendégszám a gazdasági recesszió miatt visszaesett, így kevesebb bevételre számíthatnak. A fürdő egész éves működtetése több mint 20 millió forintba kerülne a városnak, a testület ezért úgy döntött, hogy április végéig a termálfürdő és szabadidőközpont működését felfüggeszti - indokolta a bezárást a fideszes polgármester, hozzátéve, hogy a létesítmény az év első három hónapjában idén is zárva tartott.

Az év többi időszakában csaknem 70 ezer vendég kereste fel a termálfürdőt. Császár József beszélt arról is, hogy a város jövő évi költségvetése rossz kondíciókkal indul, mert megközelítőleg 50 millió forinttal csökken a normatív támogatás összege. Nincs többletforrás az intézmények víz-, villany-, gáz- és egyéb költségeinek finanszírozására, és várhatóan csökkennek az adóbevételek is. A város 19 éve hitel nélkül gazdálkodik, de 2010-ben várhatóan 50 millió forint működési hiányra kell számítani.

A polgármester hozzátette; a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán 300 millió forintot nyertek el a Templom tér rekonstrukciójára, és további 300 millió forintot körzetközpontú egészségügyi járóbeteg-szakszolgálat létesítésére. A 18 ezer ember ellátását biztosító egészségházban magasabb színvonalon tudják majd ellátni a betegeket. A beruházással megvalósul a 40 éves épület teljes rekonstrukciója is. A tervek szerint 2010. október végén adják át a létesítményt.

A pályázati forrásból 112 millió forintot orvosi gépműszer beszerzésére fordítanak. Az egészségügyi központ felújításához és bővítéséhez az önkormányzat 36 millió forint önrészt nyújt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: jövőre rosszabb lesz a nyugdíjasoknak

A Fidesz szerint jövőre rosszabb lesz a nyugdíjasoknak, aki pedig ezzel ellentétben azt állítja,… Tovább olvasom