Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Átlátszó kabát Japánból

Japánban sokaknak van munkája de a javarészüknek általában semmi dolga sincs. Innen ered az “ablakember" kifejezés is, ami a munkaidő alatt az ablakban cigarettazó alkalmazottra utal. Ha az ilyen mérnökök néha összegyűlnek, akkor gyakran kutyarobotokat, tamagochikat vagy nanomeretű, de abszolut semmire sem használható, önállóan táncoló babákat szoktak kifejleszteni.

Igy történhetet az az eset is, hogy Szuszumi Tacsi februárban bemutathatta a “láthatatlan kabátot". Aki látta hogyan tűnik el Pierce Brosnan Aston Martinja az izlandi jégtáblák között, az joggal gondol arra, hogy az imént emlitett ruhadarab, csak gyenge kezdés az amerikai filmiparhoz kepest. Az eljárás hasonló. A kabát felszíne mikorszkopikus felületekkel van ellátva, amik kis monitorként szolgálnak. Ezek a kabáton levő videokamera által folyamatosan továbbított képeket vetítik ki, es mivel időkülönbéeg szinte nincs a viselő hátamögött rögzített és a kívetített kép között, a kabát átlátszónak tűnik. Egyszerű optikai trükk. 

Felhasználási ötletek persze azonnal akadtak, főleg az amerikai hadsereg részéről, de Tacsi közölte, hogy ő olyan békés célra szeretné alkalmazni a technológiát, mint pilótafülkék padlójának borítása, hogy a pilótáknak egyszerűbb legyen a landolás. A légitársaságoknak valószínűleg bármit meg fog érni, hogy pilotájaik 10.000 méteren is könnyeden lekűzdjék bezártságérzetüket, ráadásul a műhorizontot is megspórólják.

Ismerve a japán divatipart, a közeljövőben kemény versenyre számíthatunk a láthatatlan és a Pioneer papirvékony tévékijelzőjébol készített, adást is sugárzó kabát között. Rajtuk legalább nem látnak át olyan egyszerűen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A roma sértődés politikai húzás volt

Lemezbemutató koncertet tart ValóságShokk címmel június negyedikén Győrben az Irigy Hónaljmirigy. Az… Tovább olvasom