Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Áthelyezték a parkolókat

A Mező utca lakói kifogásolják, hogy az utca forgalmi irányának megváltoztatásakor a menetirány szerinti bal oldalra kerül öt gépkocsiparkoló. Kiderült, az áthelyezést a gyógyszertár és az orvosi rendelő előtti könnyebb megállás indokolta.
A Mező utcában, a Kossuth Lajos utcai csomópont közelében lévő öt parkolóhely bal oldalra történő áthelyezését kifogásolja az utca néhány lakója, akik panaszukkal a városháza városüzemeltetési irodájához, majd Dobos József jegyzőhöz fordultak. Mint kiderült, a jelenlegi rend kialakítását lakossági kérelem alapján hozott bizottsági döntés, valamint az egészségügyi intézmények – azaz a gyógyszertár és az orvosi rendelő – jobb megközelítése indokolta.
– Mind esztétikailag, mind pedig a biztonságot tekintve hátrányosnak véljük a változást – említi a jegyzőhöz címzett levelében Pásztor Enikő, az egyik lakó, aki felháborodását a parkolók számának csökkenésével is indokolja.
– Az utca forgalmi irányának megfordításakor vetődött fel, hogy az orvosi rendelő könnyebb megközelítése érdekében helyezzék át a parkolókat, ezt egyébként lakossági kérelemre hozott bizottsági döntés előzte meg – válaszolta megkeresésünkre dr. Dobos József. – Tehát a lakók egy része igényelte, más részük ellenzi a jelenlegi rendet. Az ellenzés oka többek között az is, hogy a parkoló autók megvédik a házakat a felcsapódó esővíztől, hólétől.
Mint kiderült, a parkolók száma nem változott, mivel azon az oldalon, ahol jelenleg a gépkocsik állnak, kevesebb a kapubejáró, így több hely marad az autóknak. Dobos Józseftől azt is megtudtuk, az új testület és a bizottságok felállása után a városfejlesztési bizottság ismét megvizsgálja a lakossági kérelmet és dönt a parkolók helyének módosításáról vagy a jelenlegi rend helyben hagyásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetszene egy zajvédő fal a Széchenyi hídon?

Tovább olvasom