Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Átalánydíjas mobil internet a Vodafone-tól

A Vodafone július 15-től átalánydíjas GPRS-alapú korlátlan internetelérést biztosít havidíjas előfizetéssel rendelkező ügyfelei számára. A szolgáltatást három hónapig, azaz október 15-ig ingyenesen (regisztrációs, havi és forgalmi díj nélkül) vehetik igénybe a Vodafone havidíjas ügyfelei.
A Vodafone 2002. július 15-én indítja be forgalmi- és percdíjtól mentes GPRS-szolgáltatását teljes magyarországi hálózatán. A szolgáltatást három hónapig, azaz október 15-ig ingyenesen (regisztrációs, havi és forgalmi díj nélkül) vehetik igénybe a Vodafone havidíjas ügyfelei, ezt követően a szolgáltatás átalánydíja havi 3125 forint lesz, amely ugyancsak időben és adatmennyiségben korlátlan hozzáférést tesz majd lehetővé.

A Vodafone GPRS internet használatához szükség van egy GPRS szabványt támogató mobiltelefonra, valamint egy Windows-t futtató asztali/notebook számítógépre, avagy Palm OS-t vagy Pocket PC 2000/2002 operációs rendszert futtató palmtopra.

A Vodafone kártyás (prepaid) ügyfelei számára is elérhetővé teszi a GPRS technológiát, ám számukra csak WAP oldalak böngészése válik lehetővé havi 375 forintos átalánydíjért (ezt az összeget hónap elején vonják le az egyenlegből), csak a szolgáltató magyarországi hálózatán.

Az üzleti felhasználókat célozza meg a mobilcég GPRS-en alapuló Távoli LAN hozzáférés szolgáltatásával, amelynek segítségével a irodai hálózatra is biztonságosan felkapcsolódhatnak a dolgozók az interneten keresztül, tetszőleges helyről.

A hazai mobilszolgáltatók közül a Vodafone elsőként teszi lehetővé a GPRS szolgáltatás külföldön történő használatát (GPRS roaming) egyelőre Spanyolország és Görögország területén, bruttó 12500 forintos napidíj ellenében, szintén csak a havidíjas ügyfelek számára.

Szeptember végére a tervek szerint már 13 európai országban tudják majd használni a GPRS-t a magyar Vodafone ügyfelei, de a hagyományos vonalkapcsolt adatátvitel is rendelkezésükre áll az operátor roaming partnereinél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombati kék sorok

A rendőrség bűnmegelőzési szolgálata azt szeretné, hogy az idei nyár a gyermekek és szüleik számára… Tovább olvasom