Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Átalakult az FC Sopron kerete

Szombaton a listavezető MTK vendégjátékával elindul az FC Sopron futballcsapata számára a tavaszi szezon. A Csertői Aurél irányította együttesből télen rutinos, tapasztalt labdarúgók távoztak és többnyire fiatal, kevésbé neves játékosok érkeztek.
Nézzük – lehetőleg a teljesség igényével –, milyen változások is történtek a keretben! Azzal, hogy Bagoly Gábornak távoznia kellett, és hogy a jelek szerint tavasszal nem az ugyan Sopronban tréningező, ám távozási szándékát bejelentő Rabóczki áll majd a kapuban, két alappillér „dőlt ki”. Távozott még a védelemből Homei, valamint a soproni szoláriumok és konditermek „törzsvendége” Alexandru Daria. Előbbi állandó csapattagnak számított, utóbbi inkább a ligabajnoki csapatban szerepelt. A középpályáról érdekes módon három ballábas játékos távozott, a szintén tapasztalt Szabó Tibor, valamint Ivancsics Gellért és Florin Sebastian Ianc. Azok után, amilyen évet Rabóczki letudott, bárki legyen is az FC Sopron első számú kapusa, nem lesz túl hálás feladat a háló előtt állni. A jelöltek viszont tele vannak bizonyítási vággyal. Bagoly Gábornak pedig a játéka mellett a mentalitása, a mindenáron való győzni akarása hiányozhat, tehát egy igazi vezéregyéniség, aki magával ragadja majd a többieket. Ez csapategységgel pótolható.
A „bevételi” azaz az érkezési oldalon találjuk a remek fizikai adottságokkal megáldott ghánai kapust, William Amamoo-t, aki kézzel biztosnak, lábbal viszont elég bizonytalannak tűnt. Várhatóan a védősor jobb oldalán kap majd lehetőséget a román volt korosztályos válogatott, Laurentiu Rus, aki elvben több poszton is bevethető. A szurkolók bíznak abban, jobban megoldja a feladatot, mint tette azt ősszel Homei. Balhátvédposztra Alexandru Dragomir érkezett, akinél az tűnhetett fel a Pápa elleni edzőmeccsen, hogy igen jól indít.
Középpályára érkezett a Honvédból Dancs Roland, aki volt korosztályos válogatott. Úgy tűnik, jól bánik a labdával, nagy munkabírású játékos, hasznára lehet a gárdának. Fabio Manuel Pinto Kolling a neve a soproniak ifjú brazil középpályásának, aki magas, vékonydongájú fickó, kérdés, hogyan épül majd be a csapatba.
Nos tehát, eddig tartott a névsorolvasás. A szurkolók eldönthetik, gyengült-e avagy erősödött a keret. Pk mindenesetre leginkább a szakvezetőben és stábjában bíznak, hogy sikerül egy egységes, harcos gárdát kialakítaniuk. A téli, törökországi edzőtáborban négy edzőmeccsen eredménytelen maradt a csapat. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy három, inkább a támadásokért felelős futballista, Cigan, Demjén és Feczesin a Szalonta juniorcsapatával Olaszországban járt egy nagyszabású juniortornán. Ott mindhárman eredményesek voltak...
Szóval a keret átalakult, és most egy, a tavalyihoz képest – amikor Olaszországban a trénerek szinte egymásnak adták a kilincset – angyali nyugalomban eltelt edzőtáboron van túl a gárda. Szombaton a jelen pillanatban legjobbnak tartott, a bajnoki tabellát vezető MTK ellen élesben mérheti le az együttes, mennyire erős is ez a megváltozott játékoskeret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszonyatos áron a szegedi építési telkek

Horribilis összegért juthat saját portához az, aki Szegeden szeretne építkezni. Egy ezer… Tovább olvasom