Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Átadták Gödöllőn a vasúti királyi váró épületét

Átadták Gödöllőn a vasúti királyi váró felújított épületét szombaton.
A műemlék épület rehabilitálásának összköltsége 1,34 millió eurót tett ki, amelyhez a Norvég Alap 1,14 millió euró támogatást nyújtott. Az átadási ünnepségen Gémesi György polgármester megköszönte a Norvég Alap támogatását, és emlékeztetett arra, hogy a város az alap segítségével öt felújítást tudott elvégezni.

Siri Ellen Sletner, Norvégia nagykövete kiemelte: fontosnak tartják a kulturális örökség megújítását. Kitért arra, hogy Norvégia aktív résztvevője az európai együttműködésnek, a pénzügyi alappal a közös jövőért vállalt felelősséget is kifejezik. Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a vasúttársaság pénzügyi problémák miatt az épített örökséggel szemben jelentős adóssággal bír.

Emlékeztetett arra, hogy a helyzet javításáért a MÁV nemrégiben együttműködési megállapodást kötött a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal, hiszen 65 épületük a nemzeti örökség részét képezi. Az ünnepségen elhangzott, a felújított gödöllői királyi váró múzeumi és idegenforgalmi feladatokat is ellát majd.

Gémesi György polgármester az avatón átadta a város kitüntetéseit a királyi váró felújításában kiemelkedő munkát végzőknek. Gödöllőért ezüstérem elismerésben részesült Siri Ellen Sletner, Norvégia nagykövete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beton és festék - gyermekrajzok a Műcsarnokban és az 5-ös buszon

A BKV 5-ös vonalán közlekedő egyik autóbuszon lesz látható a Műcsarnok által meghirdetett Beton és… Tovább olvasom