Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Átadták az M3-as autópálya új szakaszát

Az új szakasz 11,9 kilométer hosszú, a 49-es főúttól Vásárosnaményig tart. Az új sztrádaszakaszt péntek éjfélig ingyen használhatják a közlekedők.
Átadták az M3-as autópálya új, a 49-es főúttól Vásárosnaményig tartó 11,9 kilométer hosszú szakaszát pénteken, a kétszer két sávos sztrádarész nettó 15,5 milliárd forintból, uniós és hazai forrásból épült meg.

Az átadáson Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elmondta, hogy az autópálya nemcsak az anyaországban élőknek fontos, hanem határon túliakat is közelebb hozza a nagyvilághoz.

"Ezzel az autópályával nemcsak egy utat adtunk át, hanem felhívtuk a befektetők figyelmét erre a térségre" - fogalmazott a miniszter. Hozzátette: az út bizonyítja, hogy van még terület, élet, munkaerő Magyarország északkeleti részében is.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára elmondta, a Vásárosnaményt elérő sztráda megépítésével évtizedes álmuk teljesült a szatmári és beregi embereknek.

Remélhetőleg az új út bekapcsolja majd ezt a térséget Magyarország és Európa vérkeringésébe is - hangsúlyozta az államtitkár. Czomba Sándor kifejtette, nagyon fontos, hogy az autópálya segítségével új munkahelyek jöjjenek létre ebben a régióban.

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője felidézte, tavaly kezdődött a sztrádaszakasz kivitelezése, az építkezés 350 napot vett igénybe.

Megemlítette, az autópálya a vele párhuzamosan futó, nagy forgalmú, 41-es főutat tehermentesíti.

Az új sztrádaszakaszt péntek délben nyitják meg a forgalom előtt, péntek éjfélig ingyen használhatják a közlekedők.

A pályaszakasz a csengersimai magyar-román határátkelőre vezető 49-es főút mellett fekvő Őr határából indul és Papos, Pusztadobos és Nyírparasznya településeket érintve éri el Vásárosnaményt.

Az M3-as autópálya Nyíregyháza és Vásárosnamény között két szakaszban épült ki. Az első, 33,8 kilométer hosszú autópálya szakasz Nyíregyházától a 49-es út mellett lévő Őr községig tart, ezt 2013 elejétől már használhatják a közlekedők. Ez a szakasz az Új Széchenyi Terv keretében nettó 31,9 milliárd forintért épült meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román-magyar: készenlétben a bukaresti nagykövetség

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megtette a szükséges kezdeményezést a román… Tovább olvasom