Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Átadták Ausztria legkorszerqbb pincészetét

Folytatás az 1. oldalról.

Kétnapos ünnepélyes rendezvénysorozat keretében nyitották meg Trausdorfban az Esterházy Betriebe új borászatát. A zöldmezős beruházás megvalósítása hatmillió euróba – mintegy másfél milliárd forintba – került.
– Az Esterházy család közel 250 éve tölt be jelentős szerepet a pannóniai térség borászatában – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Ottrubay István, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatója, aki elmondta: jelenleg 65 hektárnyi szőlőskertekkel rendelkeznek, további húsz hektárról szerződés alapján veszik át a szőlőt. A termőterületek Nezsider (Neusiedl am See) és Ruszt (Rust) térségében és a Lajta-hegység déli oldalán helyezkednek el. A kiváló mésztartalmú talaj és a Fertő tó kimondottan jó mikroklímája évszázadok óta különleges minőségq borokat eredményez. A saját présházzal ellátott, most megnyitott borászat – amelyből csodálatos panoráma nyílik Kismartonra (Eisenstadt), közte az Esterházy-kastélyra – a legmodernebb bortechnológiát alkalmazza. Ennek köszönhetően az egyes szőlővidékek adottságai – a legkiválóbb szakemberek munkája nyomán – az eddiginél is erőteljesebben érvényesülhetnek a borokban.
– A kapacitás lehetővé teszi, hogy terveink szerint idén Sopron környékéről is vásároljunk szőlőt, mintegy tizenöt hektárról – zárta dr. Ottrubay István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom