Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Átadták a Ferihegy vasúti megállót

Átadták a Ferihegy vasúti megállót hétfőn, és ezzel megteremtődött a vasúti összeköttetés a belvárossal. Munkanapokon több mint 50, hétvégéken pedig 38 járat közlekedik Ferihegy-1 és a Nyugati pályaudvar között.
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az átadást követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta az utasbarát és versenyképes közlekedési közszolgáltatás megteremtésének fontosságát. Utalt arra, hogy a repülőtér tulajdonosa Ferihegyet tíz éven belül Közép-Kelet-Európa legsikeresebb repterévé kívánja fejleszteni mintegy 60 milliárd forint beruházással. A repülőtér tavalyi utasforgalma 8 millió volt, és becslések szerint 2011-re a meghaladja 11 milliót, 2025-re pedig eléri a 20 milliót. A miniszter szerint az utasforgalom növekedésével célszerű lesz majd megvizsgálni a gyorsvasúti összeköttetés megteremtésének lehetőségét a Ferihegy 2-es terminállal.

A főpolgármester elmondta, hogy több fővárosi beruházás is javítja a repülőtér megközelíthetőségét, például a Ferihegyre vezető út szélesítése, a 4-es főút és az M0-ás összeköttetésének megteremtése.

A sajtótájékoztatón Reinhard Kalenda, a Budapest Airport Zrt. elnök-vezérigazgatója megerősítette, hogy 2011-ig legalább 260 millió eurót költenek a repülőtér fejlesztésére.

A MÁV tájékoztatása szerint a Ferihegy megállónál a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon közlekedő személyvonatok többsége megáll. A vonatok menetideje 22-25 perc, a menetjegy ára 300 forint lesz. Erre a szakaszra is érvényesek lesznek a kedvezmények, illetve használható a budapesti egyesített bérlet.

A Budapest-Vecsés-Szolnok-Békéscsaba-Lökösháza vonal felújítása keretében az Európai Unió támogatásával az ISPA és a Kohéziós Alap forrásaiból átépül a Ferencváros-Vecsés vonalszakasz. Ennek korszerűsítésének egyik fázisaként épült meg a Ferihegy megálló. A Ferencváros-Vecsés közötti pálya rekonstrukciójának költsége 21,3 millió euró.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártírságra bíztat bin Laden egy most előkerült videón

Ismét egy olyan videó került az internetre, amelyen Oszama bin Laden beszédet mond. Az al-Kaida… Tovább olvasom